Kilo verdiren diyet kahvaltı! Hem lezzetli hem de düşük kalorili

Günün en önemli öğünlerinden biri olan kahvaltı, diyet döneminde iradeyi iyice zorlayabiliyor. Sıcak pide, bal-kaymak ikilisinin mükemmel damak uyumu, ev yapımı reçel, bol yağlı sucuklu yumurta, patates-domates-biber 3'lüsünün kızartması derken bir de bakmışız ki ne diyet kalmış nede irade. Peki, lezzetli kahvaltılardan mahrum kalmadan nasıl diyet yapılır? İşte haberin detayları…

KAHVALTI ZİHNİ AÇAR

Dün geceden azalan vücut enerjisini yeni günün ilk sabahında tekrar toparlamak için besine ihtiyaç duyulur. Bunu da ilk önce kahvaltıdan temin edilir. Peki diyet dönemindeysek nasıl kahvaltı yapmak gerekiyor? Elbette düşük kalorili seçeneklerle kahvaltı hazırlamalı.

DİYET KAHVALTISI LEZZETSİZ Mİ OLUR?

Genellikle diyet döneminde hem kalori açığı oluşturmak hem de lezzetten ödün vermek gerekir derler. Fakat bunlar diyetin ömrünü kısaltır. 1 haftanın sonunda iyice sarsılan irademiz ilk lezzetli kahvaltıda yıkılır gider. O halde hem kalori açığı oluşturup hem de lezzetli kahvaltı tariflerine göz atarak diyet sürecini olabildiğince uzun tutabilirsiniz.

KAHVALTILIK FİT MUFFİN

Binlerce diyet kahvaltı seçeneklerinden bugün sizler için seçtiğimiz düşük kalorili lezzetli fit muffin tarifini paylaşıyoruz.

KAHVALTILIK DİYET FİT MUFFİN

2 adet yeşil biber

Birkaç tutam dereotu

6 yemek kaşığı yulaf ezmesi

1/2 (yarım) yumurta

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI

İlk önce muffin kaplarını biraz yağlıyoruz.

Bir tatlığı kaşığı miktarınca yulaf ile muffin tabanı oluşturuyoruz.

Üzerine hafifçe doğradığımız domates ve biberleri koyup üstüne dereotu ekliyoruz.

En son tüm malzemeyi çırpıyoruz. Bu esnada baharatlarınızı da ekleyebilirsiniz.

15 dakika boyunca 200 derecede altlı üstlü pişirdikten sonra düşük kalorili kahvaltılık fit muffinlerimiz hazır.

Şimdiden afiyet olsun