Akşam yemeğinde makarna hem sevilir hem de kilo yüzünden makarnadan birçok kişi kaçar. Fakat menüde doğru hamlelerle makarnayı hem doyurucu hem de kilo aldırmayan şekilde yapabilirsiniz.
Sizler için nefis bir akşam yemeği tarifi hazırladık. Kan şekerini dengeleyen kepekli makarna, düşük kalorili, lif yüklü sebzeler ve tatmin edici proteinle içiniz rahat bir akşam geçirebilirsiniz.
MENÜYE NEFİS AKŞAM YEMEĞİ TARİFİ
Malzemeler
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
3 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak, doğranmış
2 yemek kaşığı rendelenmiş Parmesan
Tuz ve karabiber
1⁄2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dal brokoli
5-6 adet dilimlenmiş mantar
1⁄4 su bardağı doğranmış güneşte kurutulmuş domates
İnce dilimlenmiş tavukgöğsü
Tam buğday fettuccine
Karabiber ve kekik
TARİFİ
Önce beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencerede orta-düşük ateşte eritin.
Unu çırpın. 1 dakika pişirin. Topakların oluşmasını önlemek için sütü yavaşça çırpın. Sarımsakları ekleyin ve sık sık karıştırarak 10 ila 15 dakika veya iyice koyulaşana kadar pişirin.
Parmesanı karıştırın ve tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıcak tutun.
Yağı büyük bir tavada veya sote tavasında orta-yüksek ateşte ısıtın.
Brokoliyi ekleyin ve 3 ila 4 dakika pişirin. Mantarları ve domatesleri ekleyin.
5 dakika veya sebzeler hafifçe karamelize olana kadar pişirin. Tavuğu karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Bu arada makarnayı paket talimatlarına göre pişirin.
Haşlama suyundan 1 su bardağı ayırarak süzün. Makarnayı tekrar tencereye alın, sos ve tavuk karışımını ekleyin ve üzerini kaplayın.
Sos çok kalınsa, inceltmek için biraz makarna suyu ekleyin. Baharatlarla süsleyin ve servis yapın. Afiyet olsun...