Kilo aldırmayan vegan browni tarifi! Çay saatine nefis lezzet

Çay yanına bir lezzet arıyorsanız vegan brownie tarifini deneyebilirsiniz. Hem kilo aldırmıyor hem de içerisinde keten tohumu gibi faydalı baharatlar var. Çay yanı lezzeti belki de hiç bu kadar sağlıklı olmadı diyeceksiniz. İşte nefis vegan brownie tarifi...

Brownilerin birçok çeşidi oluyor. Peki, çay yanına hiç vegan brownie tarifini denediniz mi? Browninin vegan versiyonu son yıllarda çok popüler. Keten tohumu gibi vücuda faydası olan bir baharatla hazırlanan browni hem lezzetli hem de kilo aldırmıyor.

Alem Dergisi'nde yer alan habere göre vegan brownie tarifi, sakızımsı kıvamı ve yoğun lezzeti ile çay saatlerinizin favorisi olabilir.

VEGAN BROWNİE MALZEMELER

100 ml sıvı yağ veya eritilmiş Hindistan cevizi yağı

210 gr un

70 gr kakao

60 gr doğranmış veya damla çikolata

60 gr ahududu veya herhangi bir orman meyvesi

200 gr şeker

100 ml badem sütü

2 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu

4 yemek kaşığı su (keten tohumunu jöle haline getirmek için)

1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilin

1 tutam tuz

Hazırlanışı

1. Keten tohumu ile suyu karıştırıp jelleşene kadar bekleyin. Bu aşamada çok kuru olursa 1 yemek kaşığına kadar ekstra su ekleyebilirsiniz.

2. Şekeri orta ateşte badem sütünün içinde eritin. Çok yüksek ısıda yapmamak ama şekerin tamamen erimesi önemli, sonrasında soğumaya bırakın.

3. Çikolata hariç kuru malzemeleri geniş bir kasede karıştırın.

4. Keten tohumlu karışımı, yağ-vanilya ve şekerli karışıma ekleyin.

5. 20x20 boyutlarında, yağlı kağıt serilmiş kaba karışımınızı dökün ve üzerine ahududuları ve çikolataları ekleyin. Biraz içine iterek çok yüzeyde kalıp yanmalarını önleyebilirsiniz.

6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin, daha kuru seviyorsanız 40 dakika pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.