Kilo aldırmayan ve tok tutan kahvaltılık tarifi

Kahvaltılık ve ara öğün tarifleri son yıllarda popüler hâle geldi. Vegan ve vejetaryen beslenmeye çalışanlar için protein deposu kinoalı bir tarif hazırladık. Fıstıklı tofu, brokoli ve zencefilli kinoanın birleşiminden oluşan tarif vegan ve vejetaryanların temel protein kaynaklarından olan kinoayı lezzetli hâle getiriyor. Hem kilo aldırmayan hem de tadına doyum olmayan kinoalı tarif haberimizde...

Vegan ve vejetaryen beslenmenin git gide yaygınlaşması kinoaya olan ilgiyi de artırdı. Peki, kinoa nasıl lezzetli hâle gelir? Protein açısından zengin olduğundan kinoalı kahvaltılık tarifler sevilerel tüketiliyor. Çünkü kinoalı tarifin hem kalorisi az hem lezzetli...

Independent'te yer alan habere göre kinoa tam bir protein kaynağı. Fıstıklı tofu, brokoli ve zencefilli kinoanın birleşiminden oluşan bir kahvaltılık tarif sofranızda iştah kabartacak. Ayrıca ara öğün olarak da tüketebilirsiniz. İşte kilo aldırmayan kinoalı tarif ve malzemeleri...

KİNOLALI TARİF İÇİN MALZEMELER

100 gr taze edamame fasulyesi (bulamazsanız yeşil soya fasulyesi de kullanabilirsiniz)

120 gr brokoli (bulabilirseniz tenderstem brokoli)

1 misket limonu

1 kırmızı biber

1 yemek kaşığı tamari (glutensiz soya sosu)

3 çay kaşığı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı

20 gr biftek otu yaprağı (nane ya da kekik de tercih edilebilir)

250 gr pişmiş kinoa

2 dal yeşil soğan

2 yemek kaşığı fıstık ezmesi

Köri baharatı

300 gr katı tofu

Taze zencefil

KİNOALI TARİF

Kinolalı kahvaltılık tarif için önce tofunun suyunu süzdükten sonra kağıt havluyla iyice kurulayın ve 1'er cm'lik küplere bölün. Bir yandan 1 çay kaşığı yağı tavaya dökerek orta ateşte kızdırın. Tofu'ları tavada altın rengi alana dek 10 dakika soteleyin.

Bir yandan brokolileri küçük parçalara ayırın. Yine orta ateşte 1 çay kaşığı yağ ile kızdırdığınız tencerede brokolileri 1 dakika soteleyin ve ardından çok az su katarak tencerenin kapağını kapatın. 4 dakika daha brokoliler yumuşayana dek pişirin ve ardından bunları sıcak durabilecekleri ayrı bir kaba alın.

Fıstık ezmeli sos için geniş bir kap içerisinde fıstık ezmesini, misket limonun suyunu, 1 yemek kaşığı tamari'nin 3'te 1'ini ve 3 yemek kaşığı soğuk suyu karıştırın. Köri baharatını ekleyerek iyice karıştırın.

Bir yandan zencefilin kabuğunu soyun ve rendeleyin. Yeşil soğanın dallarını incecik doğradıktan sonra kırmızı biberi irice doğrayın.

Tencerede 1 çay kaşığı yağı orta ateşte kızdırdıktan sonra sırasıyla zencefili, soğanları, kırmızı biberi, edamame fasulyelerini, geriye kalan tamari'yi biraz daha limon suyu ekleyerek 3 dakika pişirin.

Fıstık ezmeli sosu tofu'ya ekledikten sonra 2-3 dakika daha pişirin. İsteğe göre sosun kıvamını su ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Pişmiş kinoayı zencefilli edamameli karışımla harmanladıktan sonra servis tabağına alın. Yanına fıstık ezmeli tofu'yu, diğer yanına da brokolileri yerleştirdikten sonra üzerine biftek otu yapraklarını serpiştirin. Yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun...