Kilo aldırmayan ev yapımı cips ve kurabiye tarifi

Kilo almaktan korkanlar için yılbaşına özel ev yapımı cips ve kurabiye tarifi hazırladık. Mor Papatya'ya açıklamalarda bulunan Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, yılbaşı tarifi arayanlara kilo aldırmayan 3 atıştırmalık tarifi verdi.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Yılbaşı atıştırmalık tarifi denilince cips ve kurabiye ikilisi akla geliyor. Kilo alma korkusu olanlar için 3 lezzetli tarif hazırladık.

Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya özel tarifler veren Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, yılbaşı sofrasına özel 3 atıştırmalık tarifi verdi. İşte ev yapımı cips ve kurabiye tarifi...

1. EV YAPIMI CİPS TARİFİ

Yılbaşı akşamında cips olmazsa olmazınız ise bu sefer paketli olarak dışarıdan almak yerine evde kabak, patlıcan, havuç ve patatesten oluşan fırında karışık sebze cipsi yapabilirsiniz. Üstelik sebzelerin antioksidan özelliği ile bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz.

Malzemeler

2-3 adet havuç

2 adet kabak

2 adet patlıcan

2 adet orta boy patates

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

1 çay kaşığı kekik

2 diş rendelenmiş sarımsak

EV YAPIMI CİPS TARİFİ

Tüm sebzeleri eşit büyüklükte ve ince ince dilimleyin. Dilimlediğiniz patatesleri soğuk suda 10-15 dakika bekleterek nişastasından arındırın. Bekleyen sebzeleri havlu kâğıt yardımıyla kurulayın. Ardından zeytinyağı ve baharatlarla sosunu hazırlayın. Yağlı kâğıt serdiğiniz tepsinize ayrı ayrı yerleştirin. Sosunu sebzelerle buluşturduktan sonra 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

2. YULAFLI FİT KURABİYE

Şerbetli, çikolatalı tatlılar yerine hem kalori içeriği düşük hem şeker ilavesiz yulaflı fit kurabiye tarifi ile yılbaşı gecenizi renklendirebilirsiniz.

Malzemeler

3 adet yerli muz

4 adet kuru kayısı

1 su bardağı sade yulaf ezmesi

2 yemek kaşığı öğütülmüş çiğ badem

1 tatlı kaşığı tarçın

TARİFİ

Tüm malzemeleri sırasıyla karıştır, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk. pişirilir.

3. ŞEKERSİZ KAKAO TOPLARI

Yılbaşı gecenizi tatlandıracak bir diğer sağlıklı tatlı atıştırmalığı; kakao topları.

Malzemeler

10 adet hurma

2-3 adet kuru incir

4 yemek kaşığı kuru üzüm

5 adet ceviz

2 tatlı kaşığı kakao

TARİFİ

Kuru meyvelerin çekirdeklerini çıkarıp, yumuşayana kadar ıslattınız. Malzemeleri macun kıvamına gelene kadar rondodan geçirin. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp Hindistan cevizi veya kakao ile kaplayabilirsiniz.

Kokina çiçeğinin anlamını duyunca çok şaşıracaksınız

İştah kapatan 3 besin