Kilis'in tescilli lezzeti cennet çamuru tarifi merak ediliyor. Cennet çamuru tatlısı tel kadayıf, şeker, Antep fıstığı ve kaymağın harmanlanmasıyla hazırlanıyor. Cennet çamurunun püf noktası kaymağın lezzeti ve kadayıfın kalitesi. İşte cennet çamuru tarifi ve malzemeleri...
Tel kadayıf, şeker, Antep fıstığı ve kaymağın buluşmasından ortaya çıkan cennet çamuru tarifinin püf noktası yıllara dayanıyor. Kilis kaymaklı künefe olarak yapılan tatlı Antep fıstığı eklenerek "cennet çamuru" adıyla yaklaşık 25 yıl önce ortaya çıktı. Yani cennet çamuru adını fıstıktan alıyor. İşte cennet çamuru tarifi ve malzemeleri...
CENNET ÇAMURU TARİFİ MALZEMELER
200 gr. kadayıf
100 gr. tereyağı,
2 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı dövülmüş yeşil fıstık,
1 rulo kaymak
CENNET ÇAMURU TARİFİ
Cennet çamuru tarifi için öncelikle teflon bir tepsiyi ateşe koyun, yağı eritin kısık ateşte kadayıfları ilave edin, elinizle iyice ovalayın.
Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak 10 dakika kavurun. Şekeri koyup bir 5 dakika daha çevirin küçük bir tepsiye kaşık kaşık koyup bastırın.
Üzerine parça parça kaymak koyup fıstık serpip ılık servis yapın. Bu tatlı özellikle sacda yapılır. Cennet çamuru servise hazır. Afiyet olsun...