AA
Kilis mutfağı denilince Kilis tava akla ilk gelen yemek oluyor. Koyun etinden yapılan Kilis tava tescillendi. Peki, Kilis tava nasıl yapılır? Kilis tavayı bu kadar lezzetli kılan nedir?
AA'da yer alan habere göre Kilis Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kilis tava için Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan coğrafi işaret tescil başvurusunun sonuçlandığı belirtildi.
KİLİS TAVA MALZEMELER
1 kg koyun etinden orta yağlı kıyma
150 gr taze biber
Bir bağ maydanoz
2 orta boy soğan
Bir tatlı kaşığı karabiber
Bir tatlı kaşığı tuz
3 adet orta boy patlıcan veya patates
3 adet orta boy domates
KİLİS TAVA TARİFİ
Kilis tava tarifi için önce soğanı, taze biberi ve maydanozu ince ince kıyın. Tuz ve karabiber katın. Bu karışımı etle iyice yoğurun.
Daha sonra zırhla çekin. Patlıcan veya patatesi soyun. İnce dilimler halinde dilimleyin, az tuz atıp suyunu sıkın. Daha sonra patlıcanı veya patatesleri tepsiye dizin.
Üzerine yoğrulan kıymayı yayın. Etin üzerine veya etrafına dilimlenmiş domates ve taze biber dizin ve fırına verin. Sıcak olarak servis yapın.