“Kilis Kebabı nasıl yapılır?” sorusunun cevabı özellikle yemek yapmaya merak duyan vatandaşlar tarafından oldukça merak edilmektedir. Kilis kebabı, Kilis ve yöresinin yöresel lezzetlerindendir. Bu lezzet tüm Türkiye’ye yayılmıştır ve nerede olursanız olun gittiğiniz kebapçıların çoğunda Kilis kebabına rastlayabilirsiniz. Tabi ki Kilis Kebabını kendi yöresinde yemek oldukça farklı bir deneyim olacaktır ancak Kilis Kebabını kendi evinizde yapmanız da birazdan vereceğimiz tarif sayesinde mümkün.
Kilis Kebabı, Kilis’te daha çok Kilis Tava olarak bilinmektedir. Kilis Kebabının başlıca malzemeleri, koyun eti, kırmızı biber isteğe göre soğan veya sarımsak olarak sıralanabilir. Şüphesiz ki Kilis Kebabına asıl tadını veren kara fırınlardır. Kilis Kebabını yaparken hazırlanan kıyma tepsinin içine el yordamıyla yassı bir şekil verilir. Kenarları domates ve biberle süslenir. Kilis Kebabını tüketirken porsiyonlar kontrol altında tutulmalıdır. Porsiyonlar kontrol edildikten sonra diyetinize bir tehdit unsuru değildir.
KİLİS KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 kg orta yağlı kıyma
1.5 kg kemer patlıcanı
6 domates
1 soğan
2 sivribiber
1 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı nar ekşisi
30 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
Yenibahar
KİLİS KEBABI NASIL YAPILIR?
Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.
Patlıcanları soyup jülyen doğrayın. Kıymayı sadece tuz ve karabiberle yoğurun. Yuvarlak köfteler hazırlayın. Bir patlıcan, bir köfte sırasıyla hepsini şişe dizin. Mangal ateşinde (veya ızgarada) hafif pişirin.
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Sivribiberleri ince halkalar şeklinde kesin. Tereyağını bir tencerede eritin. Domates, soğan ve sivribiberi ekleyip yumuşayıncaya dek kavurun. Domates salçası, nar ekşisi, yenibahar, karabiber ve tuz ilave ederek birkaç dakika daha pişirin. Yanında pirinç pilavıyla sıcak servis yapın.