AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Masterchef'te bu hafta Kıbrıs yöresine ait en meşhur yemekler yer alacak. Bunlardan biri de tavuk dolmadır. Akşam sofralarının vazgeçilmezi olan tavuk dolma oldukça zahmetli ancak bir o kadarda lezzetlidir.
Tavuk severler için ideal bir yemek olan tavuk dolma için kolları sıvamanın zamanı geldi. Parmak ısırtan lezzetlerden biri olan tavuk dolma en temel malzemeleri ise mantar ve karabiberdir.
3 parça tavuk göğsü
5 parça mantar
1 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
60 gram kaşar
Tuz
Karabiber
1 yumurta
Sıvı yağ
Tavuk göğsünü oklava ile incecik olana kadar dövün.
İnce olan tavukları yufka gibi yayın.
Arasına mantar kaşar ve baharatları koyun.
Sımsıkı sarın. Önce una bulayın sonra galeta ununa en son da yumurtaya batırıp kızgın yağa atın.
Her tavuğu aynı işlemden geçirin.