Kıbrıs mutfağının en gözde lezzeti! Evde tavuk dolma nasıl yapılır?

Çeşitli yemek tarifleriyle dolu olan Kıbrıs mutfağının en gözdesini sizler için araştırdık. Tavuk dolması ana yemeklerinizi şenlendirmeye geliyor. Tavuğu her tülü sevenler için muazzam bir tarif. İşte Kıbrıs usulü tavuk dolma tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Masterchef'te bu hafta Kıbrıs yöresine ait en meşhur yemekler yer alacak. Bunlardan biri de tavuk dolmadır. Akşam sofralarının vazgeçilmezi olan tavuk dolma oldukça zahmetli ancak bir o kadarda lezzetlidir.

Tavuk severler için ideal bir yemek olan tavuk dolma için kolları sıvamanın zamanı geldi. Parmak ısırtan lezzetlerden biri olan tavuk dolma en temel malzemeleri ise mantar ve karabiberdir.

TAVUK DOLMA NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

3 parça tavuk göğsü

5 parça mantar

1 yemek kaşığı galeta unu

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

60 gram kaşar

Tuz

Karabiber

1 yumurta

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Tavuk göğsünü oklava ile incecik olana kadar dövün.

İnce olan tavukları yufka gibi yayın.

Arasına mantar kaşar ve baharatları koyun.

Sımsıkı sarın. Önce una bulayın sonra galeta ununa en son da yumurtaya batırıp kızgın yağa atın.

Her tavuğu aynı işlemden geçirin.

Afiyet şifa olsun...

Mezopotamya'nın en gözde yemeği! Sümerlilerden kalma Tuh'u yemeği nasıl yapılır?

Tam bir demir kaynağı! Evde kahvaltılık tahinli ekmek nasıl yapılır?