Şahan Gökbakar 28 kilo verme sırrını açıkladı! Ketojenik diyetiyle bu besini her gün tüketiyor

Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar kilo vermek için Hollywood yıldızlarının gözdesi olan ketojenik diyeti tercih etti. Uzun yıllardır fazla kilolarını vermeye çalışan Şahan Gökbakar karbonhidratı kısıp yağı yükselten bu mucizeyle tam 28 kilo verdi. Peki ketojenik diyet nasıl yapılır?

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Şekilli ve sıkı bir vücut yapısı hemen hemen herkesin hayalidir. Ancak bunu uygulamanın yolları ise bir o kadar meşaketlidir. Diyetler konusunda her yıl yeni popüler uygulamalar sunan Hollywood yıldızları bu kez bambaşka bir yöntemle gündem oldu. Günlük hayatta kolayca uygulanabilen ketojenik diyet ile karbonhidratı hayatınızdan çıkartır. Dengeli ve metotlu beslenme yöntemi olan ketojenik diyet mide ameliyatı ya da uzun süreli ağır egzersizlerden daha hızlı kilo vermeye yardımcı olur. Şahan Gökbahar geçtiğimiz aylarda yeni projesi için aldığı kiloları vermek için ketojenik diyet uyguladığını duyurdu. Gökbakar'ın yanı sıra Ekin Türkmen ve Nesrin Cavadzade gibi ünlü oyuncularında bu mucizeyi uyguluyor. Diyet ile beraber günde toplam da bir saat yürümeniz tavsiye edilir.

KETOJENİK DİYET NASIL YAPILIR? ŞAHAN GÖKBAKAR'IN FORMÜLÜ

Patates, beyaz unlu ekmek, makarna ve pilav gibi besinlerin yerinde yağ oranı yüksek olan zeytinyağı, balık, ceviz ve badem gibi günlük tüketmeye hazır olun! Karaciğeri kimyasallardan arındıran bu diyet sırasında ağız kokusuna kadar değişim yaşanır. Çünkü ketojenik diyet formülü vücudun gereksiz bulduğu tüm maddeleri atmasını sağlar. Karbonhidrat vücut sağlığında enerji depoları için her ne kadar faydalı da olsa fazlası bölgesel kilolara neden olur. Ketojenik diyet bunun önüne geçerek vücudun özellikle 30 yaş sonrası atmakta zorlandığı karbonhidrat atıklarını idrar ve dışkıyla atmaya yardımcı olur.

Gün içerisinde tüketilmesi gereken besinler

Balık, biftek, ıspanak, lahana, roka, ay çekirdeği, kaju, marul, ceviz, Hindistan cevizi, zeytinyağı ve çörek otu

Gün içerisinde uzak durulması gereken besinler

Buğday, mısır, pirinç, yulaf, muz, beyaz un, elma, kavun, karpuz ve patates

GÜNLÜK KETOJENİK DİYET YÖNTEMİ

Kahvaltıda; orta pişmiş yumurta, 3 adet çeri domates ve bir dilim dana salam

Öğlen; roka, maydanoz ve haşlanmış tavuktan oluşan salatası

Akşam; Fırınlanmış 3 adet köfte ve bir dilim kaşar peynir