Akşam yemeğinize farklı çorba tarifi araştırıyorsanız kesme çorbası nefis bir kış çorbası olabilir.
Kesme çorbası tarifi hamur ve yeşil mercimekle yapılıyor. Önce erişte hamuru hazırlanıyor. Ardından soğanla yeşil mercimek kavruluyor. İşte nefis dargun baharatıyla Bayburt'un kesme çorbası tarifi...
KESME ÇORBASI MALZEMELER
200 gram yeşil mercimek
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı salça
1 adet soğan (orta)
100 gr. yağ
1 su bardağı un
yeterince su
Tuz
İsteğe göre dargun baharatı
KESME ÇORBASI TARİFİ
Kesme çorbası tarifi için önce hamur yoğurun. Yumurta, tuz, un ve yavaş yavaş su eklenerek hamur yoğurun. Hamuru biraz dinlendirdikten sonra açın ve makarna gibi ince ince kesin.
Bir tencerede yeşil mercimeği siyah suyundan arınması için biraz haşlayın.
Soğanları yemekli doğrayın ve tencerede yağla kavurun. Dargın, salçasını ekleyin ve karıştırın. Süzülen yeşil mercimeği ekleyin. S
Sıcak suyu da ilave edin ve karıştırın. Kaynadıktan sonra kesilen çorbalık erişteleri çorbaya ekleyin. Birkaç taşım kaynadıktan sonra servis yapın. Kesme çorbası hazır. Afiyet olsun.