Keşke daha önce bilseydim dedirtiyor! Küf ve rutubetten kurtulmanın basit yolu

Küf ve rutubet sorunu birçok insanı rahatsız eder. Çünkü kötü bir görüntü oluşturmasının yanı sıra sağlık açısından da bazı problemler oluşturabilir. Peki, küf ve rutubetten kurtulmanın basit yolu var mı? Bu noktada tercih edilecek bir yöntem, ''keşke daha önce bilseydim'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Rutubet ve küf sorunu birçok insan tarafından rahatsız edici olarak görülür. Zira bu sorun ortaya çıktığında hem kötü bir görüntü oluşturur hem de sağlık açısından bazı problemler oluşturabilir. Bu nedenle evinde küf ve rutubet oluşan pek çok insan, bu sorundan kurtulmanın yollarını araştırabiliyor. Peki, söz konusu sorundan kurtulmanın basit yolu var mı?

Bu noktada tercih edilecek bir yöntem, ''keşke daha önce bilseydim'' bile dedirtebiliyor. Çünkü pratik bir şekilde uygulanıyor ve söz konusu sorunu adeta ortadan kaldırıyor.

KÜF VE RUTUBETTEN KURTULMANIN YOLU

Küf ve rutubet sorunundan kurtulmanın birçok farklı yolu bulunuyor. Ancak bazı yöntemler istenen sonucu vermeyebiliyor. Öte yandan küf ve rutubetten kurtulmanın pratik yöntemlerinden biri aşağıda yer alıyor.

Bir kovaya ılık su, 3 yemek kaşığı karbonat ve ortalama 1 fincan beyaz sirke ilave edilerek karıştırılır.

Homojen olan karışım uygun bir sprey şişeye aktarılır.

Sonra küf ve rutubet olan bölgeye püskürtülür.

Ardından temiz bir bez ile temizlenir.

Böylece küf ve rutubet sorununun çözüldüğü görülebilir.

Not: Duvarların yapı malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu sebeple yukarıdaki yöntem, mevcut duvar yüzeyine zarar verebilecek nitelikteyse uygulanması önerilmez.