Keşke daha önce bilseydim dedirtiyor! Dar gelen ayakkabıyı açmanın pratik yolu

Yeni satın alınan ayakkabılarda dar gelme sorunu oldukça fazla can sıkıcı olabiliyor. Ayrıca bu durumda pek çok insan satın aldığı ürünü değiştirmeyi tercih edebiliyor. Bazı kişiler ise zamanla açılacağını düşünüyor. Öte yandan bu noktada dar gelen ayakkabıyı açmanın pratik bir yolu bulunuyor. Detaylar haberimizde…

Sevilerek satın alınan ayakkabıların kimi zaman dar geldiği görülebilir. Ayrıca can sıkıcı olan bu durum, pek çok insanın moralini bozabilir. Bunun sonucunda ise, dar gelen ayakkabıyı açmanın pratik yolları araştırılabiliyor.

Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, dar olan bölgeleri genişletme konusunda yardımcı olabiliyor. Üstelik, ''keşke daha önce bilseydim'' bile dedirtebiliyor.

DAR GELEN AYAKKABIYI AÇMANIN PRATİK YOLU

Dar gelen ayakkabıyı açmanın pratik yolu, dondurma yöntemi ile gerçekleşebiliyor. Ayrıca söz konusu yöntem, ''keşke daha önce bilseydim'' bile dedirtebiliyor. Çünkü pratik bir şekilde uygulanmasının yanı sıra, ayakkabıları genişletme konusunda yardımcı olabiliyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

Dar gelen ayakkabının içine bir poşet yerleştirilir.

Ardından poşetin içi su ile doldurulur.

Devamında sular donana kadar ayakkabı dondurucuda bekletilir.

Sonra dondurucudan çıkartılır ve donan suyun çözülmesi beklenir.

Bu işlemin sonucunda yanlarda ve ön kısımda ayakkabının genişlediği görülebilir.

Dikkat: Bu yöntem ön kısımda ve yanlarda açılmaya yardımcı olabilir. Ancak işlemin dikkatlice yapılması tavsiye edilir. Zira çok fazla genişleme ayakkabıya zarar verebilir.