Kesilmeyen yayla çorbası tarifi! Püf noktası bu kadar kolay

Yayla çorbası oldukça hafif ve lezzetli bir yemek. Yayla çorbasına lezzet katan ise taze nane. Peki en kolay yayla çorbası nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Freş ve lezzetli yayla çorbası tarifi merak ediliyor. Yayla çorbası baharatlarla çeşnileniyor. Peki pişme süresi sadece 10 dakika olan yayla çorbasının detaylarında neler var? İşte detaylar...

Yayla çorbası yaz ve kış tüketilebiliyor. Yayla çorbası pirinçle doyuruculuğu artıyor. Peki en lezzetli yayla çorbası nasıl yapılır?

YAYLA ÇORBASI TARİFİ İÇİN

MALZEMELER

7 su bardağı su

4 çorba kaşığı pirinç

1 çorba kaşığı un

1 yumurta sarısı

1 su bardağı yoğurt

2 çay kaşığı tuz

Kuru nane

TARİF

Yoğurt çorbası yapımı için, tencereye suyu ekleyin, kaynadıktan sonra pirinçleri ekleyin.

Bir kapta yumurta, un ve yoğurdu karıştırın.

Pişen pirincin üzerine ekleyin ve karıştırın.

Pişerken bir tutam kuru nane ekleyin.

10 dakikaya yakın pişirdikten sonra yoğurt çorbasının altını kapatın ve tuzunu ekleyin.

Yoğurdun kesilmemesi için tuzu pişerken eklememelisiniz.

Yoğurt çorbası servise hazır.

İsteğe göre üzerine tereyağ ve nane yakılıp servis edilir.

AFİYET OLSUN!