Beyinden kalbe tansiyondan mideye kadar faydaları saymakla bitmeyen kerevizi pişirmek sanıldığı kadar zor değil. Kerevizi kokusundan dolayı pişirmiyorsanız bunun da çözümü var. Kerevizi limonlu ya da sirkeli suda bekletmek, kerevizin kokusunu alır. İşte adım adım kereviz yemeğinin yapılışı...
MALZEMELER
3 adet kereviz
1 adet orta boy patates
1 adet havuç
1 adet orta boy soğan
Zeytinyağı
Yarım çay bardağı portakal suyu
5 ADIMDA KEREVİZ NASIL PİŞİRİLİR?
1. Bir kâse yemeklik soğan doğrayın. 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ile birlikte kavurun.
2. Soğanlar yumuşamaya başlayınca küp küp doğramış olduğunuz havuç ve patatesi de ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından kerevizleri de soyup orta boy küpler veya dilimler halinde doğrayın ve ekleyin.
3. Kerevizleri ekledikten hemen sonra limonun suyunu içerisine sıkın. Kalan zeytinyağını, portakal suyunu, tuzu ve şekerini ekleyip karıştırın, pişirmeye bırakın. Afiyet olsun...