Kereviz nasıl pişirilir? Kokmaması için önce limona ya da sirkeye yatırın, beyni için en faydalı yemek

Mide ve kalp dostu olan kereviz kışın en çok tüketilen sebzelerinden biri. Peki, kereviz nasıl pişirilir? Beyni dahi koruyan bu faydalı sebzenin faydalarını okuyunca en haftada bir kere evde kereviz pişirmek isteyebilirsiniz. Kereviz pişirmenin püf noktası kokusundan yemeği arındırmaktır. Bunun da elbette bir püf noktası var. İşte adım adım ''Kereviz nasıl pişirilir?'' sorusunun cevabı...

Beyinden kalbe tansiyondan mideye kadar faydaları saymakla bitmeyen kerevizi pişirmek sanıldığı kadar zor değil. Kerevizi kokusundan dolayı pişirmiyorsanız bunun da çözümü var. Kerevizi limonlu ya da sirkeli suda bekletmek, kerevizin kokusunu alır. İşte adım adım kereviz yemeğinin yapılışı...

MALZEMELER

3 adet kereviz

1 adet orta boy patates

1 adet havuç

1 adet orta boy soğan

Zeytinyağı

Yarım çay bardağı portakal suyu

5 ADIMDA KEREVİZ NASIL PİŞİRİLİR?

1. Bir kâse yemeklik soğan doğrayın. 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ile birlikte kavurun.

2. Soğanlar yumuşamaya başlayınca küp küp doğramış olduğunuz havuç ve patatesi de ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından kerevizleri de soyup orta boy küpler veya dilimler halinde doğrayın ve ekleyin.

3. Kerevizleri ekledikten hemen sonra limonun suyunu içerisine sıkın. Kalan zeytinyağını, portakal suyunu, tuzu ve şekerini ekleyip karıştırın, pişirmeye bırakın. Afiyet olsun...

Hindistanlılar o baharatı göbek eritici olarak kullanıyor! Jeera suyu jet hızıyla zayıflatıyor