Keratine gerek kalmıyor! Saçı dümdüz yapan tek formül

Saçı beslemek, düzleştirmek, sakinleştirmek ve onarmak için keratin son yılların vazgeçilmezi oldu. Ancak keratin her zaman herkesin bütçesine uygun olmayabiliyor. Bu yüzden aynı derecede sonuç veren ev ürünlerini kullanabilirsiniz. Dümdüz ve pürüzsüz saçlar için jelatinli krem tarifi sizi keratin bütçesinden kurtarabilir. İşte tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Saçı onaran keratin saç telini koruyan ve pürüzsüzleştiren bir proteindir. Ancak her zaman kuaföre gidip keratine bütçe ayırmak kolay değil. Dolayısıyla saçı pürüzsüzleştiren ve dümdüz yapan ev yapımı kremler, maskeler cebinizi kurtarabilir. İşte pürüzsüz ve parlak saçlara kavuşmanızı sağlayacak doğal krem tarifi...

Jelatin, yarı saydam madde çok önemli bir element içerir. Renksiz olan jelatin, saçın dokusuna etki ederek onu günlük olarak maruz kalabileceği birçok stresten iyileştiren bir dizi amino asit içerir. Lifin üzerine yerleşen şeffaf film, pulları korurken, kalınlaştırıcı etkisi saça daha fazla hacim verir. İçeriğindeki birçok protein sayesinde saçlar derinlemesine beslenir ve nemlenir, böylece çok daha parlak bir görünüm elde edilir.

EV USULÜ DOĞAL SAÇ KREMİ TARİFİ

En iyi sonuç için, kullanımı daha kolay olduğu için toz jelatin kullanmanızı öneririz.

1 yumurta

1 yemek kaşığı jelatin tozu

1 yemek kaşığı elma sirkesi

Yarım bardak süt

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tatlı badem yağı

TARİFİ

1. Başlamak için sütü bir tencerede ısıtın ve jelatini ekleyin.

2. İki malzeme iyice birleşene kadar yavaş yavaş karıştırın, ardından zeytinyağı, elma sirkesi, yumurta ve saç kremi görevi görecek tatlı badem yağını ekleyin.

3. Tüm malzemeler bir araya gelip karıştıktan sonra ocağı kapatın ve karışımı birkaç dakika dinlenmeye bırakın.

BU PÜRÜZSÜZLEŞTİRİCİ BAKIMI NASIL UYGULAYABİLİRİM?

Saçınızı her zamanki gibi yıkayın, ardından kremi tüm saçınıza uygulayın. En iyisi köklerden başlamak ve boylara doğru ilerlemektir. Ürünün eşit olarak dağıldığından emin olmak için bir tarak da kullanabilirsiniz. Bir saat bekletin, ardından ılık suyla durulayın ve her zamanki gibi şekillendirin.

Tatmin edici sonuçlar elde etmek için bu maskeyi haftada iki kez tekrarlamanızı öneririz. Günler geçtikçe saçlarınızın daha pürüzsüz ve yumuşak, daha az kırılgan ve çok daha parlak olduğunu fark edeceksiniz.

JELATİNİN SAÇTA DİĞER KULLANIMI

Duşta faydalarından yararlanmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı jelatini bir tencerede 5 çorba kaşığı sıcak suda çözün. Karışım hafifçe ılıdıktan sonra, her zamanki şampuanınıza ekleyebilir, iki ürünü iyice karıştırdığınızdan emin olabilir ve temiz suyla durulamadan önce yaklaşık 5 dakika bekletebilirsiniz.

Bir nemlendirici olarak jelatin, bir bardak su, bir çorba kaşığı aloe vera ve bir çorba kaşığı jelatin ısıtılarak maske olarak da hazırlanabilir. Karışım soğuduktan sonra, maske haftada bir kez yaklaşık on dakika boyunca tüm saça uygulanabilir.