Saç dökülmesine ve kepeğe birebir 2 maske tarifi

Kepek, saç dökülmesi, saçın yıpranması ve saçın uzamaması... Saçla ilgili bitmeyen sorunlar için çok para harcamak yerine doğal maskelerle çözüm bulabilirsiniz. Mor Papatya'ya açıklamalarda bulunan Uzman Estetisyen Handan Karael, yıpranmış, dökülen ve kepekli saçlar için avokadolu besleyici nem maskesi ve keten tohumlu saç maskesi tarifi önerdi. İşte saç dökülmesine ve kepeğe birebir 2 maske tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Saç dökülmesi, saçta kepek ya da saçın uzamaması birçok kişi için sorun. Peki, bu sorunlar için doğal maskeleri hiç denediniz mi?

Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan Uzman Estetisyen Handan Karael, saçı hızlı uzatan ve kepeğe iyi gelen 2 maske tarifi verdi. Avokadolu besleyici nem maskesi ve keten tohumlu saç maskesiyle saçlarınıza bakım yapabilirsiniz. İşte saçı hızlı uzatan iki maske önerisi...

KETEN TOHUMLU SAÇ MASKESİ

2 yemek kaşığı keten tohumu

1 su bardağı su

1 adet muz

3 yemek kaşığı zeytinyağı

KETEN TOHUMLU SAÇ MASKESİ

İki yemek kaşığı keten tohumunu bir su bardağı suda bir taşım kaynatın.

Biraz ılınınca süzüp blendıra alın zeytinyağını ve muzu kesip ilave edin.Blendırdan çekin.

Saçınıza dipten uca sürüp streçle sarın 2 saat bekletin. Önce duru su ile durulayıp daha sonra saçınıza uygun şampuanla durulayın.

Saç diplerindeki kurumayı, kepeklenmeyi önler. Haftada bir gün uygulayabilirsiniz.

AVAKADOLU BESLEYİCİ NEM MASKESİ

2 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı hindistan ceviz yağı

1 olgun avakado

AVOKADOLU MASKE TARİFİ

Olgun avokadoyu kabuklarını soyup dilimleyin. Blendıra alın içerisine bal ve Hindistan ceviz yağını ilave edip çekin. Derin bir kaseye alın, saçlarımızın dibinden ucuna masaj yaparak saça sürün. Streçleyip tülbentle sarın 2 yada 3 saat bekletip önce duru su ile durulayın daha sonra saçınıza uygun şampuanla yıkayın.

Haftada bir gün uygulayabilirsiniz. Denizden ve havuzdan kurumuş saçınızın kuruluğuna nemsizliğine iyi gelir.