Kepek sorunu olanlar dikkat! İbn-i Sina bu yöntemi asırlar önce önerdi

Kepek geçmişte olduğu gibi günümüzde de pek çok insanın sorunu. Bu problemle karşılaşan pek çok insan, çeşitli saç bakım yöntemleri ile kepek sorununu gidermeye çalışıyor. Öte yandan İbn-i Sina'da asırlar öncesinden bazı çözüm önerilerinde bulunmuştu. İşte İbn-i Sina'nın önerileri ile ilgili detaylar…

Kepek sorunu ile karşılaşan birçok insan, çeşitli saç bakım yöntemleri ile bu sorunun çözümünü araştırıyor. Öte yandan İbn-i Sina'da asırlar öncesinden saç bakımına faydalı olabilen ve kepek sorununa çözüm olabilen bir çözüm önerisinde bulundu.

Peki, İbn-i Sina'nın önerdiği çözüm nedir?

İBN-İ SİNA'DAN KEPEK SORUNUNA ÇÖZÜM ÖNERİSİ

İbn-i Sina asırlar öncesinden kepek sorununa karşı çemen otu yağını önerdi.

Eğer kepek sorununa karşı şampuandan kreme kadar her yöntem denendiyse ve sorun hala devam ediyorsa, çemen otu yağının da denenmesi öneriliyor.

Peki, İbn-i Sina'nın saç bakımı için farklı önerileri bulunuyor mu? Bu noktada İbn-i Sina, saç kıran için de asırlar öncesinden bir doğal yağ tavsiyesinde bulundu.

SAÇ KIRAN İÇİN ÖNERİ

İbn-i Sina asırlar öncesinden kepek sorununun yanı sıra saç kıran için de defne yağını önerdi.

İbn-i Sina'nın önerdiği defne yağı, saç kıran için kullanılabiliyor. Ayrıca saç dökülmesine karşı da tercih edilebiliyor.

Dikkat: İbn-i Sina'nın önerdiği doğal yağlar, bazı saç sorunlarına karşı tercih edilebiliyor. Ancak alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı oluşma riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak defne yağı ve çemen otu yağını tercih etmeleri gerekir.