Sırrı belli oldu: Keneleri zehirleyen 3 koku var

Keneler ölümcül olduğundan birçok kişi doğada tedirgin oluyor. Kenelerden korunmanın birkaç yöntemi bulunuyor. Bunlardan biri de vücuda bitkisel yağları sürmek. Çünkü keneler bazı bitkilerin kokusundan kaçıyor. Keneleri zehirleyen 3 kokuyu yazdık. İşte kenelerin kökünü kazıyan 3 koku...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Havaların ısınmasıyla herkesin doğada vakit geçirdiği saatler de uzadı. Bu yüzden kene gibi ölümcül olan böceklere karşı kişinin kendini koruması gerekiyor. Keneleri zehirleyen birkaç yağ çeşidi bulunuyor. Keneler bu bitkilerin kokusunu duyduğunda zehirleniyor ya da kaçıyor. İşte kenelerin kökünü kazıyan 3 koku...

KENELERİ ZEHİRLEYEN 3 KOKU

Keneleri vücudunuzdan doğal kokularla uzaklaştırabilirsiniz. Çünkü bazı bitkiler keneler için zehir demek.

Sedir ağacı

Sedir ağacı keneler ve onların larvaları için zehirlidir bu da onları kovmak için mükemmel bir seçimdir. Evcil hayvanlara da kullanabileceğiniz bu yağ en etkili zehirlerden biri olabilir.

Sarımsak

Kıyılmış sarımsak bir sprey şişesinde mineral yağ ile birleştirildiğinde güçlü bir kene zehri olur. Kokusu nedeniyle cildinize uygulamak istemeyebilirsiniz ancak keneleri uzak tutmak için karışımı bitkilere püskürtebilirsiniz.

Lavanta

Lavanta yağını bebekler için de kullanabilirsiniz. Keneler ve yumurtaları için ölümcül bir yağ diyebiliriz. Ayrıca diğer yağlara nazaran daha güzel kokuyor. Bu yüzden bahçenize biraz lavanta ekmeyi deneyin.

KENEYİ ZEHİRLEYEN DİĞER YAĞLAR

Nane

Birçok böcek türü için sevilmeyen bir koku olan naneden keneler de nefret ediyor. Bu yağ, kendi başına seyreltilip kullanıldığında veya çay ağacı gibi diğer yağlarla birleştirildiğinde, kenelerin kıyafetlerinize yapışmasını engelleyecektir.

Kekik

Kekik de keneleri kovmada etkili bir bitkidir.

KENELERE KARŞI UZMAN TAVSİYELERİ

Keneler açık alanlarda, uzun otların bulunduğu yerlerde sık görülür. Bu yüzden buralardan uzak durulmalı ya da ona göre kıyafet seçmek gerekir. Uzun kollu ve pantolon dahil uygun koruyucu giysiler giyin.

Cilt üzerinde kene kovucular kullanın.

Dışarıda oynadıktan sonra üzerinizde kene olup olmadığını kontrol edin ve vücudun açıkta kalan kısımlarına (baş, boyun, kulaklar vb.) özellikle dikkat ederek güvenli bir şekilde çıkarın. Giysileri hemen çıkarmak ve içeri girdikten sonra iki saat içinde banyo yapmak da saklanan kenelerin bulunmasına yardımcı olabilir.

Bir kene bulursanız mutlaka uzmandan yardım alın.