Keneler bu kan grubuna bayılıyor! O gruptakiler enfeksiyona çok açık, sadece onları sokuyorlar

Kan grupları ve kene arasında yakın bir ilişki var. Mesela A grubu kana sahip bireyler mide sıkıntılarını sıklıkla yaşarlar. B kan grubuna sahip kişiler ise Tip 2 diyabete daha yatkın oluyorlar. Peki kenelerin en sevdiği kan grubu hangisi?

Kişilerin park, bahçe gibi otların çok olduğu yerlere gidip geldikten sonra vücutlarını kontrol etmeleri öneriliyor. Öte yandan herhangi bir belirti görülmesi durumunda hemen hastaneye başvurmaları söyleniyor. Tüm bunların yanı sıra kenelerin en sevdiği kan grubunun olduğu da ortaya çıktı. Öyle ki keneler en çok bu kan grubuna geliyor...

YAPILAN DENEYLERLE ORTAYA KONULDU

Bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma sonucunda kenelerin bazı kan gruplarına karşı daha hassas olduğu ortaya çıktı. Söz konusu deney esnasında uzmanlar izole bir alana keneleri yerleştirdi ve onlara filtre kağıdı kullanarak farklı gruplardan kan örnekleri sundu.

Deney esnasında kenelerin birçoğunun ikinci bir kan grubuna sahip örneklere doğru ilerlediği gözlemlendi. Bu deney yüzden fazla kes yapılırken bahçenizde bulundurabileceğiniz ve keneleri uzaklaştıracak olan bitkilerin üçüncü kan grubu keneler arasında en az popüler olduğu ortaya çıktı.

Araştırmalarda bulunan bir doktor, "İlk kan grubunun (O) kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskinin daha düşük olduğu, ancak ciddi viral enfeksiyonlara karşı daha duyarlı olduğu varsayılmaktadır" dedi.

KAN GRUPLARININ HASTALIKLARA KARŞI DURUŞU

Deneyde de yer alan ikinci kan grubunun (A) mide kanserine yakalanma riskinin daha yüksek olduğu belirtilirken, ikinci (A) ve üçüncü (B) kan gruplarının tip II diyabet gelişimine daha duyarlı olduğu öne sürülüyor

Tüm bunların yanı sıra kan grubu ile kene tercihleri arasında bir ilişki olduğu düşünülürken kenelerin insanların üzerinde ciddi hastalıklar bıraktığı biliniyor. Öyle ki bu hastalıklar ölümcül tehlikelere dahi yol açabiliyor.

Kenelerin kan grupları ile olan ilişkisi oldukça önem taşıyor. Keneler, borreliosis (Lyme hastalığı), kene kaynaklı ensefalit, anaplazmoz, ehrlichiosis, tularemi ve babesiosis gibi hastalıkları bulaştırabilirler. Bu hastalıklar, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir ve tedavi edilmezlerse ilerleyebilirler.