Kene ve sivrisinekten kurtulmak meğer bu kadar kolaymış! İşte katlanamadıkları o koku...

Kene ve sivrisinek sağlık açısından bazı rahatsızlıklar oluşturabiliyor. Bu nedenle onlardan kurtulmanın yöntemleri birçok insan tarafından merak edilerek araştırılıyor. Peki hem kene hem de sivrisinekten kurtulmak mümkün mü? Bu noktada tercih edilecek bir kokuya adeta katlanamıyorlar. İşte detaylar…

Sivrisinek ve kene birçok insanı rahatsız eder. Çünkü sağlık açısından bazı tehditler oluşturabilirler. Örneğin kene, tutunduğunda ciddi sağlık problemleri ortaya çıkartabilir. Çünkü tutunduğunda, nairovirüs adı verilen virüs vücuda girerek enfeksiyon oluşur. Bu enfeksiyon sonucunda; baş ağrısı, yüksek ateş ve kusma gibi belirtiler görülebilir. Öte yandan daha ciddi sağlık problemleri de oluşabilir. Sivrisinek ısırması sonucunda genellikle kaşıntı ve şişlik oluşur. Ancak uyku bölen bu böcek pek çok insan tarafından rahatsız edici bulunur.

Peki hem sivrisinek hem de keneden kurtulmanın yolu var mı? Bu noktada tercih edilecek bir kokuya, kene ve sivrisinek adeta katlanamıyor.

SİVRİSİNEK VE KENENİN ADETA KATLANAMADIĞI O KOKU

Sivrisinek ve kene, koku alma konusunda gelişmiş olarak bilinir. Bu noktada uçucu yağlardan hoşlanmadıkları dile getiriliyor. Bu sebeple lavanta kokusu, söz konusu ikilinin adeta katlanamadığı koku olarak işaret edilebiliyor.

Bazı insanlarda lavanta kokusu alerji etkisi oluşturabilir. Bu nedenle dikkatlice kullanılması tavsiye edilir. Öte yandan söz konusu koku yüzde 100 olumlu sonuçlar ortaya çıkartmayabilir. Ancak lavanta kokusu hem kene hem de sivrisinekten kurtulma noktasında faydalı olabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından deneniyor.

NOTLAR

Piknik alanları gibi ormanlık alanlara gidildiğinde, sivrisinek ve keneden korunmak için pantolon paçalarının çorapların içine sokulması öneriliyor.

Kene tutunması gerçekleştiyse, mutlaka erken teşhis ve müdahale için bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekiyor.