Kene ve arıdan korunmanın en basit yolları! Oysa bu kadar kolaymış...

Arı ve kene sıcak havalarda birçok insanın tedirgin olmasına sebep olabiliyor. Çünkü birtakım sağlık problemlerinin oluşmasına neden olabiliyorlar. Öte yandan kene ve arıdan kurtulmanın bazı yolları, ''oysa bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor. Detaylar haberimizde…

Arı sokması insanlarda kızarıklık ve şişkinlik gibi bazı sağlık problemleri ortaya çıkartabiliyor. Kene tutunması ise ciddi sağlık problemlerinin oluşmasına sebep olabiliyor. Tüm bunların sonucunda ise, sıcak havaların başlamasıyla pek çok insan arı ve keneden korunmanın yollarını merak ediyor.

Bu noktada arı sokması ve kene tutunmasından korunmanın bazı basit yolları da bulunuyor. Üstelik söz konusu yöntemler, ''oysa bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor.

KENE VE ARIDAN KORUNMANIN EN BASİT YOLLARI

Kene ve arıdan korunmanın çeşitli yolları bulunuyor. Ayrıca bu yollardan bazıları oldukça kolay bir şekilde gerçekleşiyor. Nitekim kene ve arıdan korunmanın en basit yollarından bazıları aşağıda yer alıyor.

- Ağzı açık yiyecekler, arıların gelmesine sebep olabilir. Çünkü yemeklerin kokusunu hissedebilirler. Bu nedenle özellikle açık alanlarda yiyeceklerin kapalı tutulması tavsiye ediliyor.

- Sarımsak kokusunun arıları uzak tuttuğu söyleniyor. Bu yöntemde sarımsaklar doğranır ve birkaç gün suda bekletilir. Bu sayede elde edilen doğal aroma arıları uzaklaştırabilir.

- Piknik alanlarında kene görülme riski daha fazla olabilir. Bu nedenle söz konusu alanlara gidildiğinde pantolon paçalarının çorapların içine sokulması öneriliyor. Ayrıca kapalı kıyafetler giyilmesi tavsiye ediliyor. Bu sayesinde tutunma ihtimalinden korunmak mümkün olabilir.

- Açık renkli kıyafetler giyilirse, kene kıyafete konduğunda fark edilebilir.

İBN-İ SİNA'DAN ARI SOKMASINA KARŞI ÖNERİLER

Arı sokması birçok insanı endişelendiren konular arasında gösterilebiliyor. Çünkü bu problem oluştuğunda, kızarıklık ve ağrı gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor. Öte yandan İbn-i Sina da asırlar öncesinden arı sokmasına karşı bazı önerilerde bulunmuştu. İşte İbn-i Sina'nın önerilerinden birkaçı şu şekilde;

Kuru kişniş, soğutucu içecek ve mercan köşk ağrıyı giderebilmek için kullanılabilir.

Ebegümeci suyu ve reyhan suyu losyon olarak tercih edilebilir.

Çamur, sirke ve incir lokal olarak kullanılabilir.

Diğer Öneri: Arı sokması sonucu oluşan ağrı ve şişkinlik, buz ile hafifletilebilir. Bu yöntemde bir bez ya da kağıt havluya buz koyulur. Ardından arı sokması oluşan bölgede ortalama 20 dakika kadar tutulur. Ayrıca bu işlemin arı sokması gerçekleştikten sonraki ilk gün birkaç defa saatte bir tekrarlanması tavsiye ediliyor.

NOTLAR

Arı sokmasına karşı İbn-i Sina'nın önerileri ve diğer önerileri, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak denemeleri gerekir.

Bunun yanı sıra kene tutunması gerçekleştiyse, mutlaka erken teşhis ve müdahale için uzman bir doktora başvurulması gerekiyor.

Karasinek ve sivrisineklerden kurtulmanın basit yolları! Meğer çözümü bu kadar kolaymış