Kendisi küçük faydası büyük! Astıma birebir

Bıldırcın yumurtası bağışıklık sistemini destekleyen önemli besinlerden biri. Bıldırcın yumurtası, Asya, Avrupa ve Amerika ülkelerinde de çokça tercih ediliyor. Hem çiğ hem haşlanmış halde yenilebilen bıldırcın yumurtasını ise sevimli görüntüsünden dolayı en çok çocuklar seviyor. Peki bıldırcın yumurtasını faydaları neler? Bıldırcın yumurtası sese iyi gelir mi? Bıldırcın yumurtası nasıl yenir? İşte bıldırcın yumurtası hakkında tüm bilinmeyenler...

Bıldırcın yumurtası bağışıklığı güçlendiriyor, astım ve öksürüğe iyi geliyor. Bıldırcın yumurtasını ister çiği ister haşlama tekniği ile tüketebilirsiniz. Özellikle çocuklara yumurtayı sevdiren bıldırcın yumurtası zengin proteinlere sahip. Peki bıldırcın yumurtasını faydaları neler? Bıldırcın yumurtası sese iyi gelir mi? Bıldırcın yumurtası nasıl yenir? İşte bıldırcın yumurtası hakkında tüm bilinmeyenler...

SABAH'ta yer alan habere göre, bıldırcın yumurtası daha küçük olmasına rağmen normal tavuk yumurtasına göre daha fazla vitamin, mineral ve proteine sahiptir.

Bıldırcın yumurtası protein, mineral ve vitamin deposudur. Çiğ olarak tüketildiği takdirde mucizevi bir etki göstererek pek çok rahatsızlığa fayda sağlar. Bazı kesimler tarafından sadece çiğ tüketilmesi önerilen bıldırcın yumurtası daha sağlıklı ve kuvvetli bir vücuda sahip olmanıza yardımcı olur. Boy uzatma konusunda etkili olduğu iddia edilen bıldırcın yumurtası hakkında en merak edilen konu ise çiğ tüketimde mideye bir zararı olup olmadığıdır.

BILDIRCIN YUMURTASININ FAYDALARI

Bağışıklık sistemini destekler.

Astıma ve öksürüğe iyi gelir, solunum yolunu temizler.

Alerjik reaksiyonları olan kişilere iyi gelir.

Yüksek vitamin ve mineral oranları vücuda dinçlik katar.

Kansızlığı önler.

Antioksidan içeriği vardır, vücudu arındırır.

Tansiyonu düşürür.

Kalp sağlığına iyi gelir.

Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar.

Açık yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar.

A vitamini yüksektir. Göz sağlığına iyi gelir.

BILDIRCIN YUMURTASININ SESE FAYDALARI

Genellikle ses iyi gelmesiyle bilinen bıldırcın yumurtasını çiğ bir şekilde içmek, ses kısıklığına iyi gelmektedir. Bu yöntemi düzenli bir şekilde her gün 1 tane bıldırcın yumurtası içtiğinizde daha rahat nefes almaya başladığınızı da fark edebilirsiniz.

BILDIRCIN YUMURTASININ CİLDE FAYDALARI

Bıldırcın yumurtası sağlığa ve mutfaklarda yemeklere verdiği lezzetin yanı sıra ayrıca cilde de faydaları bulunmaktadır. Bıldırcın yumurtası yaşlanmayı geciktirir ve ayrıca kırışıklarınızın iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

Ayrıca bir diğer cilde faydası ise bıldırcın yumurtası cildin yumuşaklığını ve nemini arttırır ve bıldırcın yumurtası maskesi yaparak da yüzünüzdeki lekelerin gitmesine yardımcı olmaktadır.

BILDIRCIN YUMURTASI NASIL YENİR?

Bıldırcın yumurtası çocuklarda ve yetişkinlerde farklı şekillerde yenir. Çocuklar iki yaşın üzerindeyse haşlayarak yiyebilirler. Bıldırcın yumurtasına karşı herhangi bir alerjisi bulunmayan kişiler çiğ tüketimi tercih edebilir. Eğer çiğ yutmada zorlama yaşıyorsanız bir adet bıldırcın yumurtasını süt ve bal ile karıştırarak içebilirsiniz. Bu karışımla solunum yolları temizlenecek ve ses telleriniz güçlenecektir.