Kendiliğinden yetişen doğal şifa kanserden koruyor! Toplamanın tam zamanı

Bahar aylarında birçok yörede yetişen ışkın bin derde deva şifalı bitkilerden biri. Ekşi bir tadı olan ışkının kansere karşı koruyucu özelliği de vardır. İşte ışkının faydaları…

Kendiliğinden yetişen ışkının faydaları saymakla bitmiyor. Işkın daha çok Erzurum, Bitlis, Van ve Sivas çevrelerinde, dağlık bölgelerinde yetişiyor. Bahar aylarında yetişen ışkının faydalarını duyunca siz de toplamak isteyeceksiniz.

IŞKININ FAYDALARI

Işkın, C vitamini ve Selenyum kaynağıdır.

Antioksidan deposudur

Kansere karşı koruyucu özelliği olduğu yapılan çalışmalarla desteklenmiştir.

Kolesterol düşürür.

Kan şekerini dengeler. Bu yüzden ışkın otunu diyabet hastaları ve insülün direnci olanlar da rahatlıkla tüketebilir.

Besin değeri yüksek, kalorisi düşüktür. Bu yüzden diyetlerde ve ara öğünlerde de tüketilebilir.

IŞKIN NASIL KULLANILIR?

Çiğ hali soyulup salatalara mayhoş-ekşi bir tat vermek için kullanılabilir.

Işkının çiğ tüketiminin yanında çorbası yapılabilir, yumurta ile omlet ya da sebze kavurması şeklinde tüketilebilir.

Burada haşlama suyunu dökmemek ve uzun süre yüksek sıcaklıkta pişirmemek vitamin-mineral kaybının önüne geçmek için oldukça önemlidir.

Görüntüye kanmayın! İşte zehirleyen dondurma belirtileri

Aşk dâhisi 3 burç! Onlardan saklayamazsınız

Diyet için 5 yiyecekten vazgeçin! Zayıflamayı engelliyor