Kemik erimesinin önüne geçmek için kalsiyum destekli beslenmek gerekiyor. Özellikle süt, yoğurt ve peynir kemikleri koruyor. Peki ama nasıl? İşte yanıtı...
KEMİKLERİ KORUYAN BESİNLER
Başta kalsiyum ardından D Vitamini, K vitamini, fosfor ve magnezyumdan zengin besinleri tüketmek kemik gelişimini ve sağlığını korumak için oldukça önemli. Ancak günümüz gençliği maalesef asitli içeceklerin adeta bağımlısı olmuş durumda. Süt ve süt ürünleri dışında balık, karaciğer için de oldukça faydalı olan enginar bunun dışında sebzelerden ıspanak, kırmızıbiber, brokoli lahanası, domates, muz, portakal gibi besinler, belirli ölçüde tüketmek kemik sağlığı açısında önem taşır. Kemik gelişimi için gerekli besin kaynaklarından özellikle yoğurt, peynir ve süt vücudumuzda 35 yaşına kadar stok oluşturabiliyor. Yani 35 yaşına kadar alınan bu tarz gıdalar ileride oluşabilecek kemik erimesinin önüne geçebilecekken bu yaştan sonra alınan kalsiyum depoları, stoklarımızı arttırmaz, sadece mevcut depoyu muhafaza eder. Bu nedenle çocukluk ve gençlik döneminde de doğru besle nmek yaşlılık dönemi için de oldukça önemlidir.