AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Kek tariflerinde kural klasiktir. İyi çırpmak ve kabartma tozunu unutmamak. Diğer kural ise kekin pişirilmesidir. Bu 3 kurala dikkat ettiğiniz taktirde kekiniz muhteşem olacaktır. Peki, kek tarifini sosla lezzetlendirmeye ne dersiniz?
Kış ayındayız ve birbirinden nefis portakalları bulabilmek mümkün. Dolayısıyla portakal soslu bir kek keyfinizi yerine getirebilir, çay yanına eşlik edebilir. Portakallı sos için 3 malzeme yeterlidir. İşte hem yanmayan hem de bulut gibi kabaran kek tarifi...
KEK TARİFİ MALZEMELER
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 limon rendesi kabuğu
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için ;
1 su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
Not: İsteğe göre çikolata parçası ya da üzüm de eklenebilir.
KOLAY KEK TARİFİ
Tüm malzemeleri güzelce çırpın. Kek kalıbını margarinleyin. Ardından kek hamurunu dökün. Fırınınızın pişme derecesine göre ayarlayın. Isıtılmış fırında keki pişirin. İlk 30 dakika sakın fırını açmayın. 45 dakika içerisinde pişecektir.
Sosu için tencereye malzemeleri koyup karıştırın.
Yoğunlaşıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Kek fırından çıkıp soğuduktan sonra sosu üzerine dökün. Afiyet olsun...