Kefirden daha fazla bağırsak dostu! 5 uygulama kabızlığın kökünü kurutuyor

Bağırsak sağlığı, genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır. Günümüzde birçok kişi bağırsak sorunlarından şikayetçi. Bağırsak sağlığını korumak ve iyileştirmek için yapabileceğiniz bazı önemli adımlar var. Antibiyotik, uyku hapı ve ağrı kesici gibi ürünler bağırsak floranızın bütünlüğünü bozuyor. İşte bağırsak sağlığı için yapmanız gereken 5 önemli adım...

Bağırsak sağlığı, genel sağlığımızı etkileyen önemli bir faktördür ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bağırsak sağlığınızı iyileştirmek ve korumak için yapabileceğiniz birkaç basit adım vardır. Bu basit adımlar kabızlık ve hazımsızlık gibi bağırsak rahatsızlıklarını gidermeye yardımcı oluyor.

Bağırsak bakteri dengesinin bozulduğunu gıda hassasiyetleri, kötü kokulu gaz, kızarıklık kaşıntı gibi alerjik bulgular, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu ve vajinal enfeksiyonlar, dil üzerini kaplayan beyaz tabaka, ciltteki sivilceler gibi birçok belirtiden anlayabiliriz.

Bağırsak floranızın bütünlüğünü bozan en önemli faktörler şunlardır:

Antibiyotikler

Uyku hapları

Ağrı kesiciler

İşlenmiş katkılı gıdalar

Düşük lifli beslenme

Bebeğin hazır mamayla beslenmesi

Alkol

Klorlu su

Uzun süre stres

Aşırı yeme

Şekerli ve unlu gıdalar

Antidepresanlar

1) Mide asidinizi iyileştirin. Histamine duyarlı değilseniz fermente gıdalar en büyük destekçiniz.Limonlu ve zencefilli su da bu yolda çok iyi bir seçenek.

2) Eliminasyon diyeti ile kötüyü çıkar ve iyiyi yerine koy.

3) Toksin kaynaklarından uzak dur. Toksik temizlik ürünleri, teflon, alüminyum gibi toksik kaplar, klorlu içme suyu, plastik şişe ve saklama kapları.

4) Lif tüketimini artır. Kan şekerini dengede tut.

5) Stresini kontrol altına al. Meditasyon, olumlama çalışmaları, dua, dinlenmek, doğada yürüyüş, sevdiklerinle zaman geçirmek bu konuda sana yardımcı olacak.