Kediler neden ishal olur? Kedi ishali nasıl durur? Tüm detaylar tek haberde

Kedi sahipleri kedi ishalinin sebeplerini ve ishali durdurmanın yöntemlerini araştırıyor. Peki, kedi ishali tehlikeli mi? İshal genelde genç veya yavru kedilerde olur. Bunun sebebi parazitler, besinler, mamalar veya enfeksiyon olabilir. Fakat bunların hiçbiri de olmayabilir. İşte kedi ishaliyle ilgili tüm detaylar...

Kedi ishali kedi sahiplerinin en çok araştırdığı sağlık sorunlarından biri. Kedilerin mide-bağırsak sistemi bozulduğunda ishal ortaya çıkar. Kedi ishalinin birçok nedeni olduğundan düzenli ishal durumunda mutlaka doktora danışmakta fayda var. Kedi ishalinin nedenleri ve ishali durduran yöntemleri sizler için derledik.

KEDİ İSHALİNİN NEDENLERİ

Stres : Nasıl ki insanlarda birçok hastalığın sebebi stresse hayvanlarda da bu olabiliyor. Stres mide-bağırsak rahatsızlığına sebep olabilir.

Enfeksiyonlar: Viral veya bakteriyel enfeksiyonlar da ishale neden olabilir ve bu durum genç kedilerde daha sık görülür.

Besin veya mama değişikliği: Kedilerin ne yediği önemlidir. Sizin can sıkıntısına yaptığınız değişiklik onları hastalığa sürükleyebilir. Bazen de çimen, ip ya da yabancı cisim gibi şeyleri yemeleri de zarar verebilir.

Karaciğer hastalıkları

Bağırsak hastalıkları

İlaçlar

KEDİ İSHALİ NASIL DURUR?

Küçük öğünlerle besleyin. Hatta öğün sayısını azaltın. Patates, makarna veya pirinç (biraz tavukla birlikte), hindi, az yağlı süzme peynir veya yoğurt gibi az yağlı, çoğunlukla karbonhidratlı bir beslenme düzeni olabilir. Bazı kediler et bazlı bebek mamalarını yemekten de mutlu olurlar.

Veteriner öneriisyle ilaç alın.

MUTLAKA VETERİNERE GÖTÜRÜLMESİ GEREKEN BELİRTİLER

Uyuşukluk

iştahsızlık

Kusma

Dışkıda kan

Ağrı, huzursuzluk

Pencere ve kapılardaki pası boya kullanmadan çıkarmanın püf noktası! Yeni gibi oluyor

Muz kabuğunu makasla kesin, sakın çöpe atmayın! Bakın ne işe yarıyor