Kedidili pastası tarifi! Sanat eseri gibi tatlı

Kedidili pastası hem kolay hem lezzetli. Taze meyveler ve kremanın mükemmel buluşmasıyla ortaya çıkan kedidili pastası tarifine bayılacaksınız. İşte nefis tatlı tarifi…

Yaz aylarında en pratik pasta kedidiliyle hazırlanan pasta tarifi. Kedidilli bisküvi ile yapacağınız pasta ile farklı bir dokunuş yapabilir ve hızlı bir şekilde bir doğum günü pastasının şefi olabilirsiniz. Kedidilli bisküvisi kullanılarak yapılan bu lezzetli pastanın yapım aşaması oldukça kolaydır. Malzemelerinizi hazırlayın, sanat eseri gibi bir pastanız olacak. İşte kedidili pastası tarifi ve malzemeleri...

KEDİDİLİ PASTASI MALZEMELER

Krema için:

500 ml süt

4 yumurta sarısı

150 gram şeker

80 gram tereyağı

100 gram un

1/2 su bardağı vanilya

Diğer malzemeler

1.5 paket kedidili bisküvi

15-20 çilek

100 gram fındık krokan

100 ml krem şanti

KEDİDİLİ PASTASININ PÜF NOKTASI

Dilerseniz içerisine koyduğunuz kedidillerini kahve veya süt ile ıslatabilirsiniz.

Pasta kreması yaparken süt kaynarken kahve ile tatlandırabilirsiniz.

KEDİDİLİ PASTASI TARİFİ

Kedidili pastası tarifinde önce kremayı hazırlayın. Yumurta sarısı ve şekeri hacimleri iki katına çıkana kadar çırpın. Daha sonra unu ilave edin ve pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar tekrar karıştırın. Orta boy bir tencere ile sütü ocağa alın, vanilyayı ekleyin.

Süt kenarlardan kaynamaya başlayınca yumurta ve şeker karışımına bir kepçe dökün ve karışımın sıcaklıklarını eşitleyin. Ardından yumurtalı karışımı süt ve vanilyalı karışımın üzerine ocakta hızlıca çırpın. Bu da kremanın püf noktalarından biridir.

Muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpın ve kıvama gelince ocaktan alın ve kremaya tereyağını ekleyin, çırpın ve eritin.

Hazırladığınız krema soğuyunca kremanızı krem şanti ile çırparak hafifletin.

Yuvarlak kek kalıbına önce kedidillerini yan taraflara dizerek başlayın.

Kedidillerinin alt tabanını hizalayın, kremanızı dökün ve yayın, üzerine çilek ve fındık çiğdemleri ekleyin. Bu işlemi iki kez tekrarlamanız yeterli olacaktır. Dileyenler araya muz veya başka bir meyve de koyabilir. Bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Güven testi! Hayata karşı ne kadar dayanıklı olduğunuzu söylüyor