Kedi kokusunun 5 nedeni! Mis kokulu kedili evlerin sırrı

Kediler bilindiği üzere temiz hayvanlardır. Fakat her ne kadar temiz olsalar dahi eve kedi kokusu sinebiliyor. Her ne kadar kedinizi temizleseniz, yıkasanız da kedi kokusuna sebep olan birkaç detay var. İşte o detaylar..

Kedinizi her ne kadar temizleseniz dahi eve kedi kokusu sinebiliyor. Kedi kokusu, siz her ne kadar rahatsız olmasanız da eve gelen misafirler için biraz rahatsız edici olabiliyor. Kedi kokusundan kurtulmak için öncelikle ev temizliğinin yapılması gerekiyor. Ev temizliğinin yanında birkaç detay daha bulunuyor. Evdeki kedi kokusuna son verecek detayları sizler için derledik.

KEDİ KUMU TEMİZLİĞİ

Evdeki kedi kokusuna sebep olan şeylerin başında kedi kumu bulunuyor. Bunun için kokuyu hapseden kedi kumları tercih edebilirsiniz. Ayrıca kedi kumunu günlük olarak detaylı bir şekilde temizleyerek, kumdaki kokunun eve dağılmasını engelleyebilirsiniz. Gün aşırı kedi kumu kabını temizlemek de kokuyla başa çıkmaya oldukça yardımcı olacak.

KEDİNİZİN EŞYALARINI SIK SIK TEMİZLEYİN

Kediler içgüdüsel olarak benimsedikleri eşyalara koku bırakırlar. Kedinizin sürekli oynadığı oyuncak, yastık varsa veya yattığı bir kedi yatağı varsa bunları düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Aksi takdirde kediniz sürekli bu eşyalarla beraber olduğundan, kediniz tekrar tekrar koku bırakmaya devam eder. Bu yoğun kokuyla da sürekli beraber olduğundan dolayı koku tekrar kedinize siner.

KEDİLERDE AĞIZ KOKUSU

Kedilerin ağız ve diş bakımı yapılmadığı sürece oldukça rahatsız edici bir koku meydana gelir. Bu kokuyu engellemek için düzenli ağız ve diş bakımı yapılması gerekir. Evde kedinizin dişlerini fırçalayarak bu bakıma bir başlangıç yapabilirsiniz. Ayrıca kediniz yaşlı ise düzenli bir şekilde veterinere kontrol ettirilmesi gerekir.

KEDİLERİN BESLENME ŞEKLİ

Kedilerde kokuya sebep olan en yaygın nedenlerden biri ise yanlış beslenme şeklidir. Kedinize kalitesiz ve yağlı mama tercihinde bulunarak bu kötü kokulara sebebiyet vermiş olursunuz. Kedilerin kendi sağlıkları açısından da bu oldukça zararlıdır. Cilt ve ağız problemleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Ek olarak da, kedilerin ev yemeği yememesi gerekir. Kedilerin ev yemeği yemeleri de ağız ve cilt kokusuna sebep olur.

DIŞ PARAZİT

Kedilerde oldukça sık görülen hastalıklardan bir tanesi de dış parazit sorunudur. Dış parazit kedinin tüy ve deri sağlığını etkileyerek kötü koku problemine de kapı açar. Kedinizi veterinere götürerek doğru tedavi yöntemleriyle tedavi edebilir veya ettirebilirsiniz. Bu şekilde koku problemini de ortadan kaldırmış olacaksınız.