Kayseri yağlaması tarifi bugün MasterChef takımlarını belirleyecek. Peki, Kayseri yağlaması nasıl yapılır?
MasterChef'te her sene Kayseri yağlaması yapılıyor. Şefler yarışmacılara genelde hamur konusunda eleştiriyor. Çünkü yağlamanın yufkası sert olmamalı.
KAYSERİ YAĞLAMASININ PÜF NOKTASI
Hamuru hazırlarken süt ve suyu mutlaka ılık bir şekilde kullanmanız gerekir. Suyu azar azar ilave ederek hamurunuzu yoğurun.
Mayalandırmadan açmaya ve pişirmeye çalışmayın.
Açarken çok fazla un kullanmayın.
KAYSERİ YAĞLAMASI MALZEMELERİ
Hamuru için malzemeler
500 gr. un
1 su bardağı su
½ su bardağı süt
10 gr. yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
KIYMALI HARÇ İÇİN MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
350 gr. kıyma
2 tane kuru soğan
2 tane yeşil sivri biber
6-7 adet domates
1 yemek kasığı domates salçası
1 yemek kasığı biber salçası
1,5 su bardağı su
Pul biber
Tuz
Karabiber
KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİ
Su, süt, şeker, maya ve sıvıyağı bir kaba alıp maya eriyinceye kadar karıştırın. Unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur elde edin. Tuzu ekleyip yoğurun.
Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için yaklaşık bir saat kadar dinlendirin.
İç harç için, tüm malzemeleri yemeklik doğrayın. Tavayı ateşe alıp ısıtın ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince soğanı tavaya alın ve iyice pişirin. Ardından kıymayı ekleyin kavurun, sırasıyla biberi ekleyin.
Domatesler ve salçaları ekleyip, salçaların kokusu çıkana kadar kavurun.
Son olarak baharatlar ve suyunu ekleyin. Tüm sebzeler yumuşayıp su yarı yarıya çekinceye kadar pişirin. Harcınızın biraz ıslak kalmasına özen gösterin.
Mayalanan hamurdan 12 beze çıkartın. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgâhta pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yağsız tavada her bir hamuru önlü arkalı pişirin.
Hamurun birisini servis tabağınıza alın. Üzerine kıymalı harçtan sürün. diğer hamuru üzerine yerleştirin bu şekilde bir kat hamur bir kat kıyma olacak şekilde kat kat yerleştirin.
4 dilim olacak şekilde keserek servis edin. Dilerseniz yanında yoğurt ile de servis edebilirsiniz.