Kaynanaları kıskandıracak poğaça tarifi! 1 saatte sofrada, 3 gün taze kalıyor

Hem kahvaltıda hem de ara öğünlerde doyurucu ve atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz pofuduk poğaça tarifiyle geldik. Bu poğaçayı hayatında hiç hamur işi yapmamış biri bile yapabilir. Çünkü adım adım her şeyi anlattık. İşte dünyanın en kolay ve en pofuduk poğaça tarifi…

Mor Papatya

Peynirli veya sade poğaça tarifi tutturmak zor. Ama bu tarife garanti verebiliriz. Çünkü hiç deneyemeyenler bile mutlaka hamurun kıvamını tutturuyor. Pofuduk poğaça tarifine bayılacaksınız.

POFUDUK POĞAÇA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt(Dolaptan çıkardığınız sütü biraz ısıtın, ılık olması şart)

1 adet yumurta

1 paket yaş maya

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

Yeteri kadar un

POĞAÇA TARİFİ

Tüm malzemeleri karıştırın. Mayayı iyice erittikten sonra unu yavaş yavaş ilave edin ve yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Fakat unu abartmayın, çok da sert olmasın. Elinizde yuvarlansın yeterli. Hamuru 1 saat mayalandırın.

Kabardıktan sonra hamur artık bezelemeye hazır demektir. Yuvarlak bezeler hazırlayın. İsteğe göre peynirli poğaça ya da sade poğaça yapabilirsiniz.

Poğaçaları elinizle açarken çok az sıvıyağ alabilirsiniz. İçerisine biraz beyaz peynir koyun ve kapatın. Tepsiye hepsini dizin, ardından biraz sıvıyağın içerisine 1 yumurta sarısı kırın. Poğaçaların üzerine sürün. 20 dakika dinlendirin.

180 veya 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Poğaçalar sofraya gelmeye hazır. Afiyet olsun...

Canan Karatay ısrarla tavsiye etti! Ekmek şekeri kamçılıyor, ekmek yerine 2 sebzeyi çiğ tüketin