Kaynakları bıraktıran saç maskesi! 1 kökten 3 tel garanti çıkarıyor sıfır ağrı ve masraf

Saç dökülmesinin birçok nedeni olabileceği gibi en belirgin nedenleri arasında stres ve mevsim geçişleri yer alıyor. Saçlarınızı geri kazanmak için ise çok paralar harcamanıza gerek yok. Evde bulunan basit birkaç malzeme ile mucizeler yaratabilirsiniz.

Sebebi her ne olursa olsun saç dökülme problemi yaşıyorsanız doğal karışım kürlerinden destek almanız gerekir. İşte 3 malzemeli saç çıkartan doğal karışım kürü...

Kimyasal ürünler kullanmanın yanı sıra doğal saç ürünlerine yönelmek, saçlarda oluşan problemlerin daha çabuk giderilmesine yardımcı olur. Saç köklerine masaj yaparak uygulamanız gereken doğal ürünler kan dolaşımını hızlandırarak süreci olumlu etkiler.

Mevsim geçişleri, stres, yağ ve genetik bazı problemler saçlarınızın yapısında etkilidir. Artış gösteren saç dökülmeleri için ise bol vitaminli gıdalar tüketmek yapmanız gereken şeylerin başında geliyor.

Saç bakımı denince akla gelen ilk uygulamalardan biri de saç maskeleri. Elbette ki evinizde doğal bir şekilde hazırladığınız saç maskeleri diğer ürünlere göre çok daha etkili bir sonuç verir.

Düzenli olarak uygulanan maskeler dökülen saçların yerini hızla dolduracak sağlıklı saçlara kavuşmanızı sağlar. Saç bakımında en çok kullanılan ürünler ise Hint yağı, zeytinyağı, badem yağı, jojoba yağı gibi doğal yağlar.

Saç sağlığı için önerilen birçok yağ mevcut. Ancak bu yağları veya karışımları yapmak için gerekli ölçüler, süreler de bulunuyor. İşte saçlarınıza iyi gelecek 3 malzemeden oluşan doğal maskesi tarifi...

Malzemeler

2 yemek kaşığı Hint yağı

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı bal

Yapılışı

Malzemelerin hepsini güzelce karıştırıp önce saç köklerine sürmeye başlayın. Kalan kısmı ise tüm saçınıza sürün. 2-4 saat beklettikten sonra şampuan ve nemlendiricinizi kullanarak durulayın.

Saç tellerini güçlendirmede etkili olan bal, içerdiği protein miktarı sayesinde olumlu etkiler sağlar.

Hint yağı ise saçtaki nemli bölgelerin yumuşamasına yardımcı olur. Özellikle kıvırcık veya kabarık saç tipleri için birebir etki sağlar.

Yalnızca 3 malzemeden oluşan bu karışımı 2 ay boyunca düzenli olarak tekrarladığınızda etkilerini görebilirsiniz.

Saç köklerini besleyen karışım sayesinde dökülme problemleri giderilir.

Doğal yağlar kullanarak ve saç derisine masaj yaparak saç köklerinizi besleyebilirsiniz. Her gün en az 4 dakika boyunca masaj yapmak etkili olacaktır.

Saçlar için etkili olan farklı yöntemlerden biri de soğan suyu. Saç dökülmelerine karşı önerilen soğan, eski mısır döneminden bu yana saçlar için kullanılan bir sebzedir.

Faydalı bir bakım ürünü olan soğan suyu, beyazlayan saçları doğal rengine döndürebilir.

Besleyici özelliğiyle kökten uca verimli olan bu karışım, saç diplerindeki yara veya mikropların arınmasını sağlar.

Soğan suyu, saç derisindeki gözenekleri açarak yeni saçların çıkmasına yardım eder. Saç dökülmesi problemi yaşıyorsanız, farklı bir alternatif olarak soğan suyunu deneyebilirsiniz. Ayrıca saçlarda oluşan egzama ve kaşıntı da büyük ölçüde azalacaktır.

Bunun için yapmanız gereken tek şey, 2 adet soğanı bir tencerede kaynatmak. Ardından ılıklaşan soğan suyunu saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Bone takıp 1 saat bekledikten sonra şampuan kullanarak durulayabilirsiniz.

Soğanın içinde bulunan sülfür, saçlarda oluşan mantar, iltihap gibi sorunların da giderilmesini sağlar. Saça herhangi bir zararı olmayan soğanı dilediğiniz gibi kullanarak etkili faydalarından yararlanabilirsiniz.