Kaymaklı şileki tatlısı tarifi ve malzemeleri

Kaymaklı şileki hamur işi olan bir tatlıdır. Özellikle şerbetli tatlı sevenlerin tercihi olan kaymaklı şileki oldukça pratik ve lezzetli bir tatlıdır. Şileki tatlısının püf noktası sade yağ kullanılmasıdır. İşte kaymaklı şileki tarifi ve malzemeleri...

Kaymaklı şileki tatlısı tarifi merak ediliyor. Zuhal Topal'la Sofrada Programı'nı izleyenler günün tatlı tarifini araştırıyor. Peki, kaymaklı şileki nasıl yapılır?

Şileki tatlısı aslında Şanlıurfa'nın meşhur şıllık tatlısıdır. Şileki tatlısının püf noktası sade yağ kullanılmasıdır. İşte kaymaklı şileki tatlısı tarifi ve malzemeleri...

KAYMAKLI ŞİLEKİ İÇİN MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1,5 su bardağı su

İç malzemesi:

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Şerbeti için:

400 gram toz şeker

1 su bardağı su

Sıvı yağ

Servis için:

Kaymak

ŞİLEKİ TARİFİ

Kaymaklı şileki için öncelikle hamuru hazırlayın. Un, su ve tuzu bir kaseye alıp akıcı bir hamur elde eden kadar karıştırın. Tavayı orta ateşte ısıtın.

Ardından tavayı yumurta büyüklüğünde kuyruk yağı ile az miktarda yağlayın. Kaymaklı şilekinin püf noktası burasıdır.

Tavanın büyüklüğüne göre hamuru ince bir şekilde dökün.

Her iki tarafı da pembeleşinceye kadar pişirin. (Diğer yüzeyi çevirirken tekrar yağ sürmeye gerek yok.)

Pişirdiğiniz hamurlarınızı soğumasını bekleyin. Bu esnada kurumaması için üzerini örtün.

Diğer taraftan şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın.

Tatlınızı tepside ikram edecekseniz hamurları ikiye ayırıp orta kata ceviz serpin. Kalan hamurları üzerine yerleştirip baklava şeklinde kesin. Üzerine şerbeti döküp sıcak sıcak servis edin.

Rulo şeklinde servis etmek isterseniz de 1 adet hamuru servis tabağına alıp arasına ceviz koyun. Daha sonra rulo şeklinde sarıp dilimleyin. Şerbeti de üzerine döküp cevizle süsleyin. Yanına kaymak ekleyin ve servise hazırlayın. Afiyet olsun...