Kaymaklı gül tatlısı tarifi! Gül tatlısı nasıl yapılır?

Lezzeti ve görünümüyle sofraları güzelleştiren kaymaklı gül tatlısı tarifi merak ediliyor. Evde bulunan malzemelerle yapılan gül tatlısının yapılışı oldukça basit. İşte gül tatlısının şekli ve tarifi...

Kaymaklı gül tatlısı tarifi merak ediliyor. Hem pratik hem de evde bulunan malzemelerle yapılabilen gül tatlısı tarifi malzemeleri arasında irmik, un, sıvı yağ, limon kabuğu ve kabartma tozu yer alıyor. İşte adım adım kaymaklı gül tatlısının şekli ve tarifi...

KAYMAKLI GÜL TATLISI MALZEMELERİ

1 çay bardağı sıvı yağ

1 limon kabuğu rendesi

1 çay bardağı yoğurt

125 gr eritilmiş tereyağı

1 çay bardağı irmik

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Şerbeti için;

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

1 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için: Kaymak

KAYMAKLI GÜL TATLISININ YAPILIŞI

Gül tatlısının şekli sizi korkutmasın, yapılışı oldukça pratik. Her tatalıda olduğu gibi ilk olarak şerbeti kaynatıyoruz. Şerbet kaynayınca bir çay kaşığı limon suyu ekleyin ve soğumaya bırakın.

Tatlı soğurken hamuru yapmaya başlayın. Bir kaba erittiğiniz tereyağı, sıvı yağı, yoğurt ve irmiği alarak güzelce karıştırın. Ardından limon kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

Hamuru merdane ile kalın olmayacak şekilde açın. Açtığınız hamuru çay bardağı ile kesin. Kestiğiniz 3 daireyi yarım ay şeklinde üst üste getirin. Aşağıdan yukarı doğru silindir yapın. Sonra bir bıçak ile ortadan ikiye kesin. Böylece iki adet gül elde etmiş olcaksınız.

Tüm hamur için aynı işlemi yapın ve tepsiye dizin. İsteyenler ortasını fındık veya fıstıkla da süsleyebilir. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbet çektikten sonra kaymakla süsleyebilirsiniz. Kaymaklı gül tatlısı hazır. Afiyet olsun...