Kaymaçina tatlısı tarifi! MasterChef'e damga vurdu! Balkanların gözdesi

Her gün farklı ülkelerin lezzetlerinin yapıldığı MasterChef'te bu akşamki menü Balkan mutfağı. Yarışmacılar şeflerin belirlediği birbirinden lezzetli Balkan mutfağı yemeklerini yapacak. Siz de menüde yer alan Kaymaçina tatlısını bu akşam eşlikçiniz yapabilirsiniz. İşte MasterChef'in Balkan mutfağı gününde yer alan Kaymaçina tatlısı tarifi…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Televizyon ekranlarının sevilen yarışma programlarından biri olan MasterChef, herkes tarafından ilgiyle takip ediliyor. Bu akşam yayınlanacak olan bölümde ise Balkan mutfağına ait lezzetler yer alıyor. O lezzetlerden biri olan Kaymaçina tatlısı, hafif ve lezzetli olması sebebiyle tercih listelerinin başında yer alıyor. Türkiye'de de oldukça yaygın olarak tüketilen bu tatlının tarifini sizin için derledik. İşte detaylar...

KAYMAÇİNA TATLISI MALZEMELERİ

1 kg süt

6 adet yumurta

1 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

KAYMAÇİNA TATLISI NASIL YAPILIR?

-Yumurta ve toz şekeri mikser ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

-Sütü bir tencerede hafif ısıtın.

-Yumurtaların üzerine azar azar dökün ve 2 dakika daha çırpın.

-Un ve vanilyayı da ekleyip tekrar çırpın.

-Karışımı yuvarlak bir borcama dökün.

-Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1,5-2 saat üzeri kızarana kadar pişirin.

-Fırından aldıktan sonra biraz ılınmaya bırakın.

-Daha sonra buzdolabına alıp bir gece bekletin. Dilimleyerek servise sunun.

Afiyet olsun...