Kaymaçina tatlısı tarifi: MasterChef Kaymaçina tatlısı malzemeleri ve yapımı...

Kaymaçina tatlısı tarifi, dün akşam MasterChef ekranlarında izleyici ile buluştu. Şefler bu akşam yarışmacılardan Kaymaçina tatlısını yapmalarını istedi. MasterChef Türkiye'de Balkan mutfağı günün yemek menüsünde yer alacak. MasterChef Kaymaçina tatlısı tarifi, malzemeleri!

Dün akşam, MasterChef Türkiye'de şefler Kaymaçina tatlısı yapmalarını istedi. Balkan mutfağına ait olan bu tatlı hafif ve hoş kıvamı ile sofralarımızda yer alan lezzetler arasında yer alıyor. Makedonya ve Kosova'daki Türklerin ve Arnavutların Türkiye'ye göç etmesiyle beraber ülkemizde son dönemde popülerliği artmıştır. Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina tatlısı tarifi, malzemeleri! 

KAYMAÇİNA TATLISI MALZEMELERİ

  1. 1 kg süt
  2. 6 adet yumurta
  3. 1 su bardağı şeker
  4. 2 yemek kaşığı un
  5. 1 yemek kaşığı nişasta
  6. 1 paket vanilya

KAYMAÇİNA TATLISI NASIL YAPILIR?

Yumurta ve toz şekeri mikser ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sütü bir tencerede hafif ısıtın. Yumurtaların üzerine azar azar dökün ve 2 dakika daha çırpın. Un ve vanilyayı da ekleyip tekrar çırpın. Karışımı yuvarlak bir borcama dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1,5-2 saat üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra biraz ılınmaya bırakın. Daha sonra buzdolabına alıp bir gece bekletin. Dilimleyerek servise sunun.