Dün akşam, MasterChef Türkiye'de şefler Kaymaçina tatlısı yapmalarını istedi. Balkan mutfağına ait olan bu tatlı hafif ve hoş kıvamı ile sofralarımızda yer alan lezzetler arasında yer alıyor. Makedonya ve Kosova'daki Türklerin ve Arnavutların Türkiye'ye göç etmesiyle beraber ülkemizde son dönemde popülerliği artmıştır. Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina tatlısı tarifi, malzemeleri!
KAYMAÇİNA TATLISI NASIL YAPILIR?
Yumurta ve toz şekeri mikser ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sütü bir tencerede hafif ısıtın. Yumurtaların üzerine azar azar dökün ve 2 dakika daha çırpın. Un ve vanilyayı da ekleyip tekrar çırpın. Karışımı yuvarlak bir borcama dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1,5-2 saat üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra biraz ılınmaya bırakın. Daha sonra buzdolabına alıp bir gece bekletin. Dilimleyerek servise sunun.