Kayısıda yok yok! Her gün tüketmek yağları yakmaya yardımcı oluyor

Tükettiğimiz meyvelerden biri olan ve genellikle herkesin çok sevdiği kayısı içerisinde bir çok vitamin barındırıyor. Nisalin gibi yağ yakmaya ve kilo vermeye yardımcı bileşenleri de barındıran kayısı, A, C, E, K vitaminlerini içinde bulunduruyor.

Posta

Tükettiğimizin meyvelerin vücudumuza faydası saymakla bitmez. Her meyvenin farklı bir etkisi olduğunu hepimiz biliriz. Ancak bu meyvelerden biri var ki içerisindeki vitaminlerle vücudumuza birçok şey kazandırıyor. A, C, E, K vitaminlerini bulunduran kayısı, nisalin gibi yağ yakmaya yardımcı bileşenleri de barındırıyor. Sabahları 2 kayısı tükettiğinizde vücudunuza olan etkilerini duyunca çok şaşıracaksınız. İşte kayısının faydaları ve vücudumuzda ki rolü...

Kayısı ağacı gülgiller familyasından oldukça faydalı bir meyvedir. Yağı ve çekirdeği gibi kendisi de oldukça faydalıdır. 2 ay boyunca çiçeklerle süslü bir ağaçın bu faydalı meyvesi, sindirim sistemi üzerindeki etkileriyle bilinir ve kilo vermeniz için de güçlü bir silahtır.

Sabahları iki kayısı tüketmek yağları yakmaya yardımcı oluyor

Kalorisi oldukça düşük olan kayısı, taze olarak tüketilebileceği gibi gün kurusu ya da kayısı kurusu gibi çeşitleriyle bol vitamin ve mineral sağlar. Kayısını kalorisi oldukça düşüktür. Her sabah 2 kayısı ve üzerine içilen bir bardak su hem kabızlığı önler hem de karın bölgesindeki yağların yakımı sağlar.

Kilo vermek için birebir

Kuru kayısı ve hatta taze meyve formunun bile, diğer kuru meyvelere göre düşük kalorili olduğu bilinmektedir. 100 gramda sadece 48 kalori olan kayısı, kilo vermek için harikadır. Kayısı 100 gramında yaklaşık 2 gram lif içerir. Kayısı, kalori yükünüzü etkilemeden ve iştahınızı kontrol altında tutmadan birkaç saat boyunca sizi doyurabilir.

"Bu meyve vücudunuzdaki serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan güçlü antioksidanlar olan iyi bir beta karoten, lutein ve zeaksantin kaynağıdır"

Kayısılar, sağlıklı lifler açısından son derece zengindir. Lif, sağlıklı bir kilo kaybı için gereklidir. Sağlıklı lif, vücudunuzun sindirirken zaman harcamasına ve parçalanmasına yardımcı olur. Uzun süre tok hissetmenizi sağlar.

Kayısı sindiriminiz için harikalar yaratabilir ve mide rahatsızlıklarını uzak tutabilir.

Kayısılar lifle doludur ve yüksek lif içeriği bağırsak düzenine yardımcı olur, bu da kabızlığı ve hatta bağırsak kanserini önlemeye yardımcı olabilir.

Tüm bu faydalar için sabahları 2 kayısı ile güne başlamanız yeterlidir.

İşte her gün kayısı tüketmenin faydaları...

  • Kayısılar A, C, E, K vitamini ve niasin gibi vitaminler, küçük miktarlarda diğer kilit vitaminler ve buna ek olarak bakır, potasyum, manganez, fosfor, magnezyum ve zengin mineral içeriğine sahiptir.
  • Kayısı da bol miktarda bulunan B17 vitamini, kanserli hücrelerin oluşumunu, oluşmuş olanlarınsa genişlemesini engellediği yönünde erken araştırmalar var.
  • Dahası, şeker hastalığı ve kalp hastalığı da dahil olmak üzere hastalıklara karşı koruma sağladığı gösterilen flavonoidler adı verilen bir grup polifenol antioksidanları bakımından zengindirler
  • Göz sağlığını geliştirebilir. Kayısı, A ve E vitaminleri de dahil olmak üzere göz sağlığı için gerekli olan birçok bileşiğe sahiptir.
  • Kayısı, özellikle sağlıklı kan şekeri ve kolesterol seviyelerini korumak için önemli olan çözünür lif bakımından yüksektir
  • Kayısı yüksek potasyum içeriği sayesinde kalp koruyucu etkiye sahiptir.
  • Tansiyonu dengeler ve kan basıncının normal düzeylerde seyretmesini sağlar.
  • İçerdiği kalsiyum, fosfor gibi mineraller kemik sağlığı açısından önemlidir.
  • Ağız ve diş sağlığı üzerinde bile olumlu etkilere sahiptir.
  • Sabahları 2-3 tane kayısı tüketmeyi alışkanlık haline getirmek, dengeli ve güçlü çalışan bir sindirim sistemi oluşturmak, günlük lif alımınızı artırmak, kilo kontrolünüzü kolaylaştırmak , sağlıklı vitamin mineral ve antioksidan kaynaklarıyla güne başlamak için harika bir yoldur.