Kaya tuzundan çikolata yaptı! Belçika diye başladı Çankırı lezzetine döndü

Çankırı'da yaşayan Eda Kıyısin, Çankırı'nın meşhur kaya tuzundan çikolata yaptı. Çankırı'da çikolata işletmeciliği yapan kadın girişimci tuzlu çikolataya talebin yoğun olduğunu söyledi. Kadın girişimcinin tuzlu çikolata hikayesi haberimizde...

IHA

Çankırı'nın meşhur kaya tuzu çikolataya da eklendi. El yapımı çikolatalar üreten kadın girişimci Eda Kıyısin, Çankırı'nın meşhur kaya tuzundan çikolata yaptı. Kadın işletmecinin yaptığı tuzlu çikolata, tüketicilerden tam not aldı.

BELÇİKA ÇİKOLATASI DİYE BAŞLADI ÇANKIRI'YA DÖNDÜ

Çankırı'da çikolata işletmeciliği yapan Eda Kıyısin, Belçika çikolatası yapmak isterken, daha farklı bir çikolata üretmeye karar verdi.

Çankırı'nın meşhur kaya tuzundan tuzlu çikolata yapma fikrini bulan kadın girişimci, tuz ile şeker oranını ayarlayıp çikolata yaptı.

Çankırı'nın meşhur kaya tuzundan çikolata çıkartan Kıyısin, fikirlerini almak için vatandaşlara da tattırdı. Vatandaşlardan olumlu dönüşler alan Kıyısin, tuzlu çikolatanın seri üretimine geçerek satışa sundu.

Çankırı'nın meşhur kaya tuzunu ön plana çıkartarak Çankırı'da bir ilki gerçekleştirdiğini belirten Kıyısin, çikolatayı tansiyon hastalarının da rahatlıkla yiyebileceğini belirtti. Kıyısin, "Kaya tuzumuzu da ön plana çıkartarak Çankırı'da bir ilki yaptık." dedi.