Kavururken iştahınızı açıyor! Cevizli un helvası tarifi: Kıvamı yumuşacık ağızda eriyor

Cevizli un helvası için tüm malzemeler iyice kıvama yedirilmelidir. Yumuşacık bir yapıya sahip olan un helvası içerisindeki malzemeler çok az. Peki kokusu baş döndüren cevizli un helvası nasıl yapılır?

Cevizli un helvası içerisine mutlaka doğal tereyağı eklenmelidir. Süt ve su ile yapılabilen bu tatlı kavurulmazsa yanabilir. Un helvası tek başına dahi tatlı ihtiyacınızı karşılayabilir.

CEVİZLİ UN HELVASI TARİFİ

100 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

2 su bardağı un

1 çay bardağı kırılmış ceviz

Şerbeti İçin;

2 su bardağı toz şeker

3 su bardağı sıcak su ya da süt (600 ml)

CEVİZLİ UN HELVASI TARİFİ

Cevizli un helvasının yapımı için uygun bir tencereye sütü ve şekeri alalım.

Karıştırarak şeker eriyene kadar ısıtalım.

Dilerseniz un helvasını süt yerine su ile ya da su ve süt karışımı ile de hazırlayabilirsiniz.

Derin bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alarak tereyağını eritelim.

Yağ eridikten sonra unu ilave edelim ve unun rengi dönünceye kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım.

Kavrulan una cevizi ekleyerek 1-2 dakika daha kavuralım.

Hazırladığımız şerbeti dikkatli bir şekilde unlu karışımın üzerine ekleyelim.

Helva şerbeti çekip kıvam alana kadar sürekli karıştıralım.

Helvamız istediğimiz kıvama geldiğinde ocağı kapatalım.

Sıcakken kaşık yardımı ile şekillendirelim ve servis tabağına alalım. Dilerseniz farklı şekillendirebilirsiniz.

Yapımı kolay, tam ölçülü cevizli un helvamız servise hazır.

Afiyet olsun!