Kavurmalı yumurta tarifi! En nefis kahvaltılık

Kahvaltılık tarif arayanlar kavurmalı yumurta tarifini araştırıyor. Kavurmalı yumurtayı sade yapan da var, içerisine menemen ekleyerek yapan da var. Tercih tamamen damak tadına kalmış. İşte kahvaltıda parmakları yedirten kavurma tarifi ve malzemeler...

AZİME KAHYA

Kurban Bayramı dolayısıyla evinde kavurmasını değerlendirmek isteyenler kavurmalı yumurta tariflerini araştırıyor. Peki, kavurmalı yumurta en lezzetli nasıl yapılır? Aslında bu ikiliye bir şey eklemeseniz dahi zaten muhteşem bir tat ortaya çıkar. Fakat kahvaltıyı daha da lezzetlendirecekseniz içerisine menemen de ekleyebilirsiniz. İşte nefis kavurmalı yumurta tarifi ve malzemeler...

KAVURMALI YUMURTA TARİFİ MALZEMELER (2 KİŞİLİK)

3-4 adet yumurta

100-150 gram dana kavurma

1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe göre sıvı yağ da eklenebilir)

Tuz (kavurmanın tuzuna göre dikkatli ekleyin)

Karabiber (isteğe bağlı)

KAVURMALI YUMURTANIN YAPILIŞI

Tavayı orta ateşe alın. Tereyağını ekleyin ve eritin. Küp küp doğradığınız kavurmayı ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun (kavurma zaten pişmiş olduğu için çok uzun süre pişirmeye gerek yok).

Yumurtaları tavaya doğrudan kırın (isterseniz ayrı bir kapta çırpıp da ekleyebilirsiniz). Sarıların dağılmamasını istiyorsanız dikkatlice kırın.

Yumurtaları kısık ateşte, beyazları tamamen pişene kadar pişirin. Sarıları akışkan kalacak şekilde seviyorsanız, o şekilde bırakın. Daha iyi pişmiş isterseniz üstünü kapatıp biraz daha bekleyin.

Tuz ve karabiber serpin. Kavurmanız çok tuzluysa tuz eklememeye dikkat edin. Sıcak sıcak, tercihen yanında taze ekmek veya lavaşla servis edin. Afiyet olsun...