Kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Et, dana, saç, ciğer ve kuzu kavurma nasıl yapılır?

Etin kendi suyunda sebze ve baharatlarla pişirildiği geleneksel bir doğu yemeği olan Kavurma tarifleri milyonlarca vatandaşın merak ettiği konular arasında. Her bayram kesilen kurbanların ardından et, dana, saç, ciğer ve kuzu kavurma tariflerin nasıl yapıldığı araştırılmaktadır. Söz konusu bilindiği üzere bu yemek Anadolu'nun en yaygın yemeklerinden biri ve hazırlaması çok basit görünüyor. Peki Kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Et, dana, saç, ciğer ve kuzu kavurma nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde.

Kurban eti, pişirmek istiyorsanız sebze ve baharata ihtiyacınız var. Her ev hanımının bu yemeği pişirmenin kendi incelikleri vardır, ancak genel şema basittir. Konu ile ilgili internet aramalarında sıklıkla araştırılan "Kavurma tarifi nasıl yapılır? Et, dana, saç, ciğer ve kuzu kavurma nasıl yapılır?" sorularına uzmanlarında yapılan açıklamaya göre; eti küçük parçalara ayırın ve ara sıra karıştırarak yüksek ateşte tereyağında pişirin. İşte en lezzetli kavurma tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Türk mutfağı, kendine has lezzetleri ile her türlü yemekle doludur ve iştah açıcı bir özelliğe sahiptir. Bol et yemekleri, deniz mahsulleri ve sebzelerden tarifler, her zevke uygun tatlılar ve hamur işleri, her yıl kendilerini ülkede bulan gezginlerin kalbini (daha doğrusu midelerini) kazanıyor. Birçok Türk yemeği kalorisi yüksektir, çünkü ana malzemeleri sıklıkla bulunur, yiyecekler fırında kızartılır ve pişirilir, birçok yemek derin yağda kızartılır.

Türk mutfağı, çeşitli baharatlar ve sıra dışı yemek kombinasyonları açısından sonsuz ve zengindir.

Türkiye, her şeyden önce, ülke topraklarında bolca yetişen ve yerel halkın hayran olduğu sebze ve meyveleri ile ünlüdür. Kural olarak, et, tavuk ve balık pişirmek her zaman sebzelerle ve bazen meyvelerle birleştirilir.

Türk etinin çoğu üründen yüksek fiyatlarda farklı olmasına rağmen, ülke sakinleri onu nasıl pişireceklerini severler ve bilirler. Her Türk ev hanımının et yemeklerini pişirmek için kendi tarifleri vardır.

Kavurma yaparken bazı püf noktaları atlamamak gerekiyor. Vakit varsa etin 24 saat dinlendirilmesi daha uygun oluyor. Ancak ilk gün tüketmek isteyenler eti bir süre dinlendirerek kavurmalarını hazırlayabiliyorlar.

KAVURMA TARİFİ MALZEMELERİ

1 kg dana kuşbaşı

1 baş orta büyüklükte kuru soğan

3 ya da 4 diş sarımsak

Bir miktar sıvıyağ

(2-4 Kişilik - 45 dakika)

KAVURMA NASIL YAPILIR?

Adım 1

İlk olarak orta büyüklükteki bir tavanın içerisine kavurmalık dana kuşbaşı etleri koyun. Ocağın altını açın ve hiçbir şey ilave etmeden, ama sürekli karıştırarak etleri pişirmeye başlayın.

Adım 2

Tavadaki etlerin rengi değişmeye başladığında ve etler suyunu salmaya başladığında bir miktar sıvı yağ ilave edin. Ocağı kısık ateşe alın ve bu şekilde arada karıştırarak pişirmeye devam edin.

Adım 3

Etler pişerken ayrı bir yerde soğanları ve sarımsakları soyun. Sonrasında soğanı dörde bölün. Doğranmış soğanları ve tüm şekilde olan sarımsakları tavanın içerisine ilave edin. Etler suyunu yeniden çekene kadar tüm malzemeler ile birlikte pişirin.

Adım 4

Eğer etler pişmeden etlerin suyu biterse takriben yarım çay bardağı kadar kaynar su ilave edip bir süre daha etleri pişirin. Etler tamamen piştikten ve lokum kıvamına geldikten sonra içerisine bir miktar tuz ilave edip yemeği ocaktan alın ve servis edin.

KURBAN ETİ NASIL PİŞİRİLİR? FARKLI KAVURMA TARİFİ!

Kavurma yapılırken mümkünse kuyruk yağı kullanmak gerekiyor. Tencereye öncelikle kuyruk yağını ekleyin.

Kuyruk yağı biraz kavrulduktan sonra etlerinizi ilave edin.

Etler mühürlendikten sonra keklik ve biberiye ekleyin. Birkaç diş sarımsak ile biraz daha kavurun.

Soğanı bütün şekilde atın ve yine aynı şekilde onunla birlikte biraz daha kavurun.

Son olarak kimyon, tuz ve karabiber ekleyin.

Etin altını kısarak kendi suyu ve kendi yağıyla birlikte pişmesini tamamlayın.

Kavurma dinlendikten sonra servis tabağına alın. Afiyet olsun...

SAC KAVURMA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Sac tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve kızdırın. Üzerine 1 kilogram kuşbaşı kuzu etini ilave edin.

Etleri yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler hafif kızardığında, iri küpler halinde doğradığınız 2 adet soğanı tavaya ilave edin ve karıştırın.

Soğanlar sotelendikten sonra 3 adet yeşil köy biberini de tavaya ekleyin. Sac kavurmayı yüksek ateşte pişirdiğimizden dolayı, malzemeler tavanın dibine yapışıp yanmaması için ara ara karıştırın.

Biberler de sotelendikten sonra 2 adet soyulmuş, küp doğranmış domatesleri ekleyin.

Domatesler piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin ve karıştırın.

Baharatların tümünü ekleyip, 2-3 dakika kaırştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.

CİĞER KAVURMA NASIL YAPILIR?

Ciğeri pişirmek en kolay yemeklerden biridir. Genellikle kurban bayramında her evde pişirilen ciğer, yanında bol soğanlı sumakla beraber olduğunda sofraları şölene çeviriyor. Sizlerde evinizde enfes bir ciğer pişirmek istiyorsanız hazırladığımız tarife göz atabilirsiniz.

İlk önce ciğeri kuşbaşı olarak doğrayın. Her iki yağıda tavaya koyarak kızdırın.

Ciğerleri tavaya koayarak bir süre karıştırarak kavurun.Bir süre kavurduktan sonra kendi suyunda pişmesini sağlayın. Bu aşamada sirkeyi ve tuzu ekleyebilirsiniz.

Ciğerler tamamen kavrulduktan sonra soğanları halka halka doğrayıp ciğerli tavaya koyun ve kavurmaya başlayın.

Son olarak soğanları ve ciğeri tavada birleştirin. Bir süre daha kavurduktan servis tabağına alın.