Kavurma tadında sac tava tarifi! Pişmesi 30 dakika lezzeti saatler sürüyor

Sac tava tarifinin en önemli püf noktası yumuşacık bir kıvamda olması. Kavurma tadında sac tava yapmak ise sadece yarım saatinizi alır. Peki bu muhteşem lezzet nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Yemek tarifleri arasında lezzetli kıvamıyla sac tava çok seviliyor. Kolay ve hızlı yapılışı ile ani misafirlere kolaylıkla yapılabilir bir tarif. Peki kavurma kıvamında sac tava nasıl yapılır? İşte yanıtı...

SAC TAVA İÇİN MALZEMELER

1 kilo kuşbaşı et

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 adet soğan

2 adet yeşil biber

2 adet kırmızı biber

4 adet domates

Tuz

Karabiber

Kısık ateşte domatesler suyunu çekene 30 dakika kadar pişirin.

YAPILIŞI

Kuşbaşı kesilmiş etler önceden ısıtılan saca alınır. Etler suyu çekilene dek pişirilir.

Sıvı yağ ve doğranmış soğanlar eklenir.

Küçük küçük doğradığınız yeşil ve kırmızı biberler eklenir.

4 adet domatesin kabuğu soyulur ve eklenir.

Alabildiğine tuz ve karabiber eklenir.

Domatesler suyunu çekene kadar kısık ateşte 30 dakika pişirebilirsiniz. Afiyet olsun!