Kavun en sevilen yaz meyvelerinden biridir. Fakat seçimi zordur. Şeker gibi de çıkabilir acı da olabilir. Peki, kavun nasıl seçilir?
KAVUN SEÇMENİN PÜF NOKTALARI
Kavun kahverengiye döndüğünde, onu yemek için en uygun zamandır ve bu tatlı olduğunu gösterir.
Sadece kavunun kokusunu alma yeteneğiniz varsa ortasından dokunun. Parmağınızın hafif nemli olduğunu fark ederseniz yemeye hazır demektir.
KAVUN NEYE İYİ GELİR?
Kavun bağışıklık sisteminin harekete geçmesini sağlar.
C vitamini açısından zengin olan kavun bakteri ve mikropları uzaklaştırır.
Kavun kalp krizi riskinden ve damar sertleşmesinden bünyeyi korur.
C vitamini yüksek miktarda barındıran kavun serbest radikallerle savaşarak kanserin etkisini azaltır ve kansere yakalanma riskini en aza indirir.