Karpuz ve kavun, özellikle sıcak havalarda en sık tüketilen meyveler arasında gösterilebiliyor. Çünkü sulu yapısı ve tadı ile adeta damaklardan silinmeyecek bir lezzet bırakabiliyor. Ancak her satın alınan karpuz ve kavun aynı lezzette çıkmıyor. Bunun sonucunda ise, lezzetli kavun ve karpuz seçmenin yolları pek çok insan tarafından merak ediliyor.
Kavun ve karpuz satın alacakların dikkat etmeleri önerilen 2 altın kural bulunuyor. Zira söz konusu yöntemler sayesinde, adeta damaklardan silinmeyecek bir meyve seçmek için, ''oysa bu kadar basitmiş'' bile denilebiliyor. Peki, 2 altın kural nedir?
Kavun ve karpuz seçmenin birçok farklı yolu bulunuyor. Ayrıca bu noktada 2 altın kural ön plana çıkabiliyor. Zira söz konusu 2 altın kural hem lezzetli karpuz hem de lezzetli kavun seçmede yardımcı olabiliyor. İşte o kurallar, sapına bakmak ve ağırlığına bakmak.
Sapına Bakmak: Söz konusu iki meyve satın alınmadan önce saplarına bakılması tavsiye ediliyor. Eğer sapları yeşilse, erken toplandığının göstergesi olabilir.
Ağırlığına Bakmak: Kavun ve karpuz seçme işleminde altın kurallardan biri, ağırlıklarının kontrol edilmesi. Eğer söz konusu meyvelerin ağırlıkları hacimlerinden fazlaysa, lezzetli olduklarının işareti olabilir.