Kavun ve karpuz seçmenin 2 altın kuralı! Oysa bu kadar basitmiş

Kavun ve karpuz seçmenin yolları birçok insan tarafından araştırılıyor. Çünkü satın alınan her meyve aynı lezzette çıkmıyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek 2 altın kural, lezzetli kavun ve karpuz seçme konusunda yardımcı olabiliyor. Peki, söz konusu 2 altın kural nedir? Detaylar haberimizde…

Karpuz ve kavun, özellikle sıcak havalarda en sık tüketilen meyveler arasında gösterilebiliyor. Çünkü sulu yapısı ve tadı ile adeta damaklardan silinmeyecek bir lezzet bırakabiliyor. Ancak her satın alınan karpuz ve kavun aynı lezzette çıkmıyor. Bunun sonucunda ise, lezzetli kavun ve karpuz seçmenin yolları pek çok insan tarafından merak ediliyor.

Kavun ve karpuz satın alacakların dikkat etmeleri önerilen 2 altın kural bulunuyor. Zira söz konusu yöntemler sayesinde, adeta damaklardan silinmeyecek bir meyve seçmek için, ''oysa bu kadar basitmiş'' bile denilebiliyor. Peki, 2 altın kural nedir?

KAVUN VE KARPUZ SEÇMENİN 2 ALTIN KURALI

Kavun ve karpuz seçmenin birçok farklı yolu bulunuyor. Ayrıca bu noktada 2 altın kural ön plana çıkabiliyor. Zira söz konusu 2 altın kural hem lezzetli karpuz hem de lezzetli kavun seçmede yardımcı olabiliyor. İşte o kurallar, sapına bakmak ve ağırlığına bakmak.

Sapına Bakmak: Söz konusu iki meyve satın alınmadan önce saplarına bakılması tavsiye ediliyor. Eğer sapları yeşilse, erken toplandığının göstergesi olabilir.

Ağırlığına Bakmak: Kavun ve karpuz seçme işleminde altın kurallardan biri, ağırlıklarının kontrol edilmesi. Eğer söz konusu meyvelerin ağırlıkları hacimlerinden fazlaysa, lezzetli olduklarının işareti olabilir.