AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Belgin Özdemir
Turşu; domates, salatalık ve biberin yanı sıra, patlıcan, lahana, karnabahar, turp, soğan, yeşil fasulye, kuşkonmaz ve sonsuz çeşitlilikte diğer sebze ve meyvelerle yapılabilir. Peki bu müthiş kış projesini en sağlıklı ve en lezzetli nasıl yapabiliriz. İşte turşu yapmanın püf noktaları:
Cam kavanoz turşularınızı daha sağlıklı muhafaza etmenizi sağlar
Mutlaka kaynatılıp soğutulmuş su kullanmalısınız
Her bir sebzenin ayrı ayrı turşusunu kurmalısınız
Salamura suyunuzda ev yapımı doğal üzüm sirkesi kullanmalısınız
Kullanacağınız limon tuzu turşunuzun sert kalmasını sağlar
Turşuya bir avuç kuru dut eklerseniz, lezzetli hale getirmiş olursunuz
Yeterli miktarda salamura tuzu ve bol miktarda ezilmiş ya da doğranmış sarımsak kullanmalısınız
Soyulmuş ve ince dilimlenmiş taze zencefil turşunuzu daha sağlıklı hale getirir
Turşunuza renk vermek isterseniz; kırmızı havuç, mor lahana ve zerdeçal kullanabilirsiniz
Eşsiz, lezzetli bir turşunun sırrı, salamura eklediğiniz baharatlardadır
Taze olarak; dereotu, kereviz yaprağı, maydanoz, kekik ve biberiye
Kuru olarak; defne yaprağı, çekilmemiş kişniş ve karabiber