Asla bozulmayan menemen tarifi! Yaz domateslerini böyle değerlendirin

Domatesin mevsimi geçmeden kış hazırlığına başlayanlar menemen tarifini araştırıyor. Menemen tarifi için büyük bir tencere, iyi domates ve cam kavanozlar gerekiyor. İşte kış menemeni tarifi…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kış hazırlıklarının başında menemen geliyor. Peki, menemen nasıl yapılır? Domatesin mevsimi geçmeden menemen hazırlığına başlamanız gerekiyor. Menemenin püf noktası kaya tuzu kullanmak ve çok az şeker kullanmak. İşte anne önerisiyle menemen tarifi...

MENEMEN TARİFİ MALZEMELER

Domates

Biber

Kaya tuzu

Cam kavanoz

Çok az sıvıyağ

Çok az şeker

MENEMEN TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Tencerenin kapağı kapalı olmalı.

Kaya tuzu daha lezzetli ve sağlıklı yapar.

Çok az şeker katılır.

Menemenin koyulacağı kavanoz kapakları mutlaka kaynatılmalıdır.

KIŞLIK MENEMEN TARİFİ

Domatesleri bir güzel yıkayın ve soyun. Ardından doğrayın. Biberleri de minik minik doğrayın.

Önce tencerede biberleri yağda bir dakika kavurun. Ardından domatesleri üzerine ekleyin. Kaynayana kadar tencerenin kapağını kapatın. Suyu çekilene kadar bir veya iki saat kaynatın.

Kaynadıktan sonra kaya tuzu atın. Çok az şeker atın. Ondan sonra menemeni kavanozlara doldurun ve kapaklarını kapatın. Kavanoz kapaklarını önceden kaynar suda bekletin. Ters çevirip örtüye sarın. Bu şekilde kapaklar daha iyi tutuyor. Ertesi gün tekrar hepsini çevirin. Kışlık menemenler hazır. Afiyet olsun...

DOMATES KABUKLARINI ATMAYIN

Menemen için kullandığınız domates kabuklarını rondodan geçirerek salça yapımında kullanabilirsiniz.