Sağlıklı ve şifalı karışımlar merak ediliyor. C vitamini deposu aynı zamanda bağışıklık güçlendiren içecekler nasıl yapılır?
ZENCEFİL-ISPANAK DETOKS TARİFİ
4-5 yaprak ıspanak
Bir tutam maydanoz
Bir çay kaşığı toz zencefil
1 limon
1 elma
YAPILIŞI
Tüm malzemeleri katı meyve sıkacağı ya da blender ile öğütüyoruz. Detoks suyunun yoğunluğunu azaltmak isterseniz bir su bardağı su ekleyip öğütebilirsiniz. Hazırlanan detoks suyunu taze tüketmeniz önerilir. Ayrıca çok fazla meyve eklemek şeker içeriğini yükseltir. Bu yüzden çoğunlukla sebzeleri tercih etmek, az miktarda meyve kullanmak önerilir. Zencefili tariflerinizle taze olarak da tercih edebilirsiniz. Daha ferahlatıcı tatları seviyorsanız taze nane ekleyebilirsiniz. Tatlarını uyumlu bulduğunuz tüm yeşil sebzelerle kendi tariflerinizi oluşturabilirsiniz.
Yeşil detoks içeceklerinin kalori değeri eklediğiniz sebze ve meyvelere göre değişse de ortalama 100-200 kalori kadardır. Yağların daha hızlı yakılmasını sağlayan ve vücudu temizleyen yeşil detoks ile toksinlerden arınabilirsiniz.
C VİTAMİNİ DEPOSU DETOKS TARİFİ
Yarım limon
1 greyfurt
1 demet maydanoz
2 adet havuç
YAPILIŞI
Malzemeler çiğ olarak öğütücüden geçirilir. Çıkan ürün posasıyla birlikte tüketilir. İster sabah ister ara öğünlerde tüketilebilir.
Kefirle hazırlayacağınız bu detoks tarifi sindirim sisteminizi dengelemeye yardımcı olacak. Gün içerisinde ihtiyacınız olan enerjiyi yeşil detoks ile temin edebilirsiniz.
KEFİR-ISPANAK DETOKS TARİFİ
1 su bardağı kefir (su kullanılabilir)
1/2 (yarım) adet limon
4-5 yaprak ıspanak yaprağı
1 tutam maydanoz
YAPILIŞI
Ispanakları, maydanozu, limonu ve kefiri robottan geçiriyoruz. Koyuluğunu isteğinize göre ayarlamak için su ilave edebilirsiniz.