Kaşık kaşık yense de zayıflatan yulaflı kahvaltılık tarifi! Hem lifli hem vitaminli

Sağlıklı zayıflama denilince akla ilk gelen kahvaltılık da yulaflı tarifler oluyor. Yulafı hazırlamak ve lezzetlendirmek oldukça kolay. İster sütle ister suyla hazırlayabileceğiniz yulaf lapası zayıflama konusunda size dost olabilir. İşte nefis yulaflı kahvaltılık tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Zayıflamaya çalışanlar kahvaltısında yulaf lapasını tüketiyor. Durum böyle olunca da yulaflı kahvaltılık tarifleri çok araştırılıyor. Çünkü yulaf hem lifli hem de mineralli bir besin olduğundan tok tutuyor. Ayrıca zayıflamanın yanında da cilt sağlığını iyileştiriyor.

Yulafın öğütülmüş hali satıldığından pişme süresi de kısadır. Antioksidan açısından zengin olan bu besini meyvelerle zenginleştirebilirsiniz. İşte adım adım zayıflatan kahvaltılık tarif...

KAHVALTIYA YULAF LAPASI TARİFİ

YULAF LAPASI MALZEMELER

1 su bardağı su veya az yağlı süt

Bir tutam tuz

Yarım bardak haddelenmiş yulaf

Servis için 2 yemek kaşığı az yağlı süt

Servis için 1 ila 2 çay miktarı bal veya esmer şeker

Bir tutam tarçın

YULAF TARİFİ

Suyu (veya sütü) ve tuzu küçük bir tencerede birleştirin. Kaynatın. Yulafları karıştırın ve ısıyı orta seviyeye düşürün; ara sıra karıştırarak 5 dakika pişirin.

Ocaktan alın ve kapağını kapatın. 2 ila 3 dakika bekletin.

İsteğe göre üzerine süt, tatlandırıcı, tarçın, kuru meyve veya kuruyemiş ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun...