AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Zayıflamaya çalışanlar kahvaltısında yulaf lapasını tüketiyor. Durum böyle olunca da yulaflı kahvaltılık tarifleri çok araştırılıyor. Çünkü yulaf hem lifli hem de mineralli bir besin olduğundan tok tutuyor. Ayrıca zayıflamanın yanında da cilt sağlığını iyileştiriyor.
Yulafın öğütülmüş hali satıldığından pişme süresi de kısadır. Antioksidan açısından zengin olan bu besini meyvelerle zenginleştirebilirsiniz. İşte adım adım zayıflatan kahvaltılık tarif...
KAHVALTIYA YULAF LAPASI TARİFİ
YULAF LAPASI MALZEMELER
1 su bardağı su veya az yağlı süt
Bir tutam tuz
Yarım bardak haddelenmiş yulaf
Servis için 2 yemek kaşığı az yağlı süt
Servis için 1 ila 2 çay miktarı bal veya esmer şeker
Bir tutam tarçın
YULAF TARİFİ
Suyu (veya sütü) ve tuzu küçük bir tencerede birleştirin. Kaynatın. Yulafları karıştırın ve ısıyı orta seviyeye düşürün; ara sıra karıştırarak 5 dakika pişirin.
Ocaktan alın ve kapağını kapatın. 2 ila 3 dakika bekletin.
İsteğe göre üzerine süt, tatlandırıcı, tarçın, kuru meyve veya kuruyemiş ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun...