Hilal Çakır
Kış portakallarını en vitaminli değerlendirmenin yollarından biri de portakal reçeli yapmak. Kapalı kavanozlarda uzun süre saklanabilen portakal reçelini her mevsim tüketebilirsiniz. Peki, portakal reçeli nasıl yapılır?
C vitamini açısından zengin olan portakal, aynı zamanda potasyum ve B vitamini kaynağıdır. Portakal reçeli yaparak bu değerli meyvenin özelliklerini her mevsim kullanabilirsiniz. Bu reçeli bir öğünde kullanmak bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıkları önler.
Portakal, B ve C vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, potasyum, sodyum ve bakır açısından zengindir.
PORTAKAL REÇELİ MALZEMELER
7 adet portakal
7 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
1 paket vanilya
PORTAKAL REÇELİ TARİFİ
Portakal reçeli tarifi için önce portakalları iyice yıkayın. Sonra acısının çıkması için suda bekletin. Portakallar istenilen kıvama geldikten sonra küp küp doğrayın ve tencereye koyun.
Üzerine şekeri ilave edin. Şekerle beraber portakalları 45 dakika boyunca kaynatın.
Ocaktan almadan önce içerisine limon suyunu ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra içerisine 1 paket vanilya ilave edip ılımaya başladığında kavanozlara yerleştirebilirsiniz.